ŽENE PORUČUJU: Ovo su muške navike koje ne podnosimo

 
  • 8

Da bi privukla muškarca, žena mora da bude lepa, sređena, negovana... A šta je s muškarcima? Kakvi oni moraju da budu kako bi privukli pripadnice nežnijeg pola?

Za ženu se nekako podrazumeva da uvek mora da bude sređena, negovana i uredna, i muškarci ne očekuju ništa manje kako bi im neka devojka zapala za oko. Međutim, nisu samo muškarci ti koji imaju očekivanja. I ženama su pojedine stvari kod jačeg pola izuzetno važne i, ukoliko muškarac o njima ne vodi računa, neće im pasti na pamet da dotičnog uzmu u obzir. Samo će ga skenirati i nastaviti dalje.

A o čemu muškarci moraju da vode računa i koje su to muške navike nepremostive pripadnicama nežnijeg pola, saznajte u nastavku.

Loš zadah

Veliki broj ljudi, čak više od 50 odsto populacije, pati od lošeg zadaha. Nezdrava hrana, stres, pušenje, lekovi, problemi sa disanjem i varenjem i još mnogi faktori utiču na loše stanje u ustima. Ipak, ovo nije dobar izgovor za neodržavanje oralne higijene. Prvo što žene primetena muškarcu, htele to one ili ne, jeste zadah. Stoga, ukoliko vam se iz usta širi neprijatan miris, budite sigurni da nemate nikakve šanse kod žena.

Načini na koje možete da popravite stvari si mnogi, a kao osnovno je redovna higijena. Pored obavezne paste za zube i pranja zuba bar tri puta dnevno, možete da korostite vodicu za ispiranje i konac za zube koji će vašim ustima pružiti neuporedivo bolju higijenu.

Ono što, takođe, može da utiče na loš zadah su tablete protiv gorušice i cigarete. U tom slučaju vodite računa da u toku dana pijete dosta vode, jer suva usta mogu da dobiju drugačiji miris ukliko ne proizvode dovoljno sluzi. Dobro rešenje protiv neprijatnih mirisa je i jogurt koji pročišćava organe za varenje i stabilizuje mikrofloru creva.

Naravno, uvek pri ruci imajte žvake i redovno posećujte stomatologa.

Masna koža

Koža koja se sjaji iz aviona nije nikom privlačna, a kamoli ženama koje daju sve samo kako bi njihova koža izgledala lepo i negovano. Muškarci imaju 20 odsto čvršću kožu od žena, ali je upravo zbog toga ona i 20 odsto masnija. Na lepotu kože negativno utiču mnogi spoljašnji faktori poput pušenja, klimatskih uslova, zagađenja, sunca, nedostatka sna, ishrane i alkohola. Ukoliko imate problem, onda treba da znate da kreme za lice nisu stvorene samo radi žena, već upravo kako bi rešavale probleme bez obzira na to o kom se polu radi.


Masnu kožu, osim hidrantnim kremama, treba da tretirate i pomoću neutralnih PH sapuna koji će koži vratiti normalan izgled. Međutim, ni najskuplji preparati vam neće pomoći ukolikone ne vodite računa o onome što unosite u organizam. Pijte dovoljno vode, pazite na ishranu, a ako i to ne pomogne, posetite dermatologa.

Neprijatan miris nogu

Iako postoje kozmetički preparati koji efikasno sprečavaju neprijatne mirise, ponekad ni to nije dovoljno. Tada je potrebno da obratite pažnju na dnevne navike. Ukoliko želite da se rešite ove neprijatne pojave, držite se sledećih pravila:

Nosite čarape od čistog pamuka, veštački materijali ne "dišu" i noga se u njima znoji.

Često menjajte čarape, ako treba, i po nekoliko puta dnevno.

Nosite obuću od kože, po mogućstvu sa kožnim đonovima. Koža je prirodan materijal i u njoj se noga najbolje oseća.

Redovno perite noge, ako treba, i po nekoliko puta na dan.

Idite na pregled dermatologu. Isprobajte razne proizvode za smanjenje neprijatnog mirisa nogu, u konsultaciji sa svojim lekarom.

Redovno provetravajte obuću.

Koristite mirise i antiseptike za obuću.

Ružne ruke

Ženama su nežne muške ruke jako važne, jer jedino takve mogu da zamisle kako ih pipkaju po celom telu. Ruke koje izgledaju kao da kopate 16 sati dnevno nisu nimalo privlačne, stoga vredi o tome razmisliti. Higijena je na prvom mestu, a  potom vredi pratiti i sledeće savete.

Vaši nokti i ruke u svakom trenutku moraju biti čisti.

Kada čistite ili radite nešto s nekom vrstom hemikalije, rukavice su obavezne.

Zaštitite svoje ruke od iritacija, crvenila i grube kože. Vašim noktima treba sunčeva svetlost i svež vazduh. Provodite vreme na otvorenom i dajte sebi i svojim noktima malo sunca.

Kožicu koja se nalazi iznad nokta nikako nemojte rezati, nego je samo lagano povucite prema gore, jer će u protivnom kožica postati samo grublja i deblja.

Ukoliko se vaši nokti lome ili listaju, to znači da nešto nije u redu sa vašom ishranom. Pijte dosta tečnosti i jedite hranu koja je bogata vitaminima. To će vam sigurno pomoći.

Masaža ruku. Kada vam to neko kaže, sigurno pomislite na kozmetički salon i njihove masaže. Može i to, ali ako vam se ne ide u kozmetički salon, masažu ruku možete uraditi i kod kuće. Namažite ruke hranljivom kremom ili uljem i laganim pokretima masirajte ruke.

Dlakavost

Dlakavo telo muškarcima pravi ozbiljne probleme. Žene mogu da podnesu određen stepen dlakavosti kod muškaraca, ali ukoliko je taj nivo prevaziđen, onda tu muškarac i njegova nega stupaju na snagu. Redovno odlaženje kod frizera važi za sve muškarce, ali oni dlakaviji moraju da vode računa da redovno budu obrijani i da skraćuju dlake tamo gde je to dozvoljeno, poput pazuha i intimne zone.

Danas nije tabu tema ni muška depilacija koju praktikuje veliki broj muškaraca, pa ukoliko mislite da biste mogli da podnesete bol, odvažite se i vi na jedan takav tretman. Samo imajte na umu da nije dovoljno otići jednom na depilaciju, jer tako nećete postići nikakav efekat.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lara

    31. avgust 2013 | 10:23

    Ma kakva depilacija. Samo je potrebno da je UVEK raspoložen za seks. To je najbolja muška osobina zbog koje dlakavost neću ni primetiti.

  • Niko bitan

    31. avgust 2013 | 11:19

    Vala ne bih se depilirao taman ceo zivot sam povlacio vrsnjaka...

  • Mara Kockica

    1. septembar 2013 | 10:08

    Bitno da prdez, pogrigivanje i hrkanje nije pomenuto..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA