Šest karakteristika srećne veze

Saznajte kako funkcionišu srećni brakovi i dugotrajne veze, a onda procenite da li je i vaša romansa upravo takva

  • 2

Slavni pisac Lav Tolstoj je pisao “Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj način”. O dobrim i kvalitetnim brakovima i vezama gotovo se nikad ne razgovara, niti piše, jer što se tu malo šta može reći, osim da su dobri i stabilni. To je donekle istina, jer su takvi parovi očigledno otkrili pravi recept za sreću.

Naravno, svaki brak i veza koji dugo traju imaju svojih boljih i gorih trenutaka. Međutim, kako da uopšte možete da znate da je vaš brak zaista dobar, ako ne računate osećanja da i dalje volite partnera? Svaki brak i veza su satkani od ličnosti obe osobe, njihovih života koji se međusobno prepliću, ali postoje oni mali znakovi prema kojima možete reći “Da, to je to! S nama je baš sve u redu!”

Kad vam se dogodi nešto dobro ili nešto loše, prvo to ispričate partneru. Ne možete ni da zamislite da razgovarate s nekim drugim o stvarima koje vam se dešavaju. Voljena osoba je vaš najbolji prijatelj i najveća podrška. Možete jedno drugom da kažete apsolutno sve.

Najbolji provod je kad oboje ležite na kauču i uživate. Najvažnije vam je da ste zajedno, bez obzira šta ćete raditi. Izlazak s društvom i romantične večere su u redu, ali nisu vam od presudnog značaja.

Maštate o zajedničkom vikendu nasamo. Ako i dalje želite da sa svojim partnerom ili partnerkom pobegnete negde sami i samo vodite ljubav, bez dece, bez prijatelja, bez ikoga, vaš brak je na pravom putu.

Zasmejava vas kao niko drugi. Smejete se šalama i forama onog drugog, baš kao na početku veze ili braka. Možda još i više. Smeh i zajednički smisao za humor je jedna od primarnih stvari koje uvek treba negovati u vezi.


I dalje volite kako on/ona miriše. Toliko volite poljupce i dodire svog partnera da ne možete ni da zamislilte da u stvarnom životu vodite ljubav s bilo kim drugim.

Nedostaje vam. Kada otputuje, fali vam u vašem domu, krevetu, životu... Pre spavanja zagrlite njegov ili njen jastuk, samo da biste imali osećaj da je tu pored vas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA