Posle 82 godine braka dele savete na "Tviteru"

 
  • 1

"Tajna dugovečne ljubavi je u međusobnoj podršci, ljubavi i prijateljstvu", kažu stogodišnja Elen igodinu dana mlađi Lajnoel Bakston, najstariji britanski bračni par

Britanski najstariji bračni par, Lajonel (99) i Elen (100) Bakston iz Dovera,  Dan zaljubljenih proveli su na  Tviteru savetujući parove i rešavajući ljubavne probleme mladih. Lajonel i Elen su zajedno pune 82 godine, a narednog  leta proslaviće 76. godišnjicu braka.

U svojoj višedecenijskoj vezi nisu proveli više od jedne noći razdvojeni, a o svojoj dugovečnoj ljubavi stogodišnja  Elen kaže:

- Nikada nismo bili razdvojeni i nikada nisam poželela nikog drugog. Naš brak je ispunjen srećom svih ovih godina jer smo podjednako dobri prijatelji,  baš kao i supružnici. Uvek smo se trudili da provedemo lepe večeri van kuće, bez obzira na to da li bismo otišli u romantični restoran ili da igramo bingo.

Ovaj par sa zadivljujućom rokom trajanja romansu je započeo 1930. godine, u trenutku kada su oboje radili u fabrici “Henley Cable”, gde je Lajonel bio zaposlen kao inženjer, a Elen radila kao mehaničar. Bilo je to vreme kada je Urugvaj osvojio prvi Svetski kup, rođene su prve zvezde na crno-belim ekranima, a njih dvoje su bili i svedoci i mnogobrojnih ratova koje je kraljevstvo vodilo, kao i smene 15 britanskih premijera.

Lajonel, koji sebe naziva “Eleninom igračkom“, uskoro će napuniti 100 godina i kaže da je njegova izabranica uvek  bila lepa i da su se dobro slagali.

- Izašli smo par puta i počeli da se zabavljamo. Na kraju smo se venčali. Uradili bismo to odmah, ali nismo imali para.

Iako je ovaj par objavio da će na tvitove odgovarati od 14 časova, pitanja su počela da pristižu tri dana ranije. Jedno od najčešćih pitanja upućenih ovom paru je kako postići dugovečnu ljubav, na šta Lajonel i Elen odgovaraju:

- Tajna je u međusobnoj podršci, naročito u vreme bolesti i slabosti, sa dosta ljubavi i prijateljstva.


(Izvor: Daily mail)

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    14. februar 2012 | 17:05

    Posle 82 godine braka dele savete na Tviteru http://t.co/yLpwKae8

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA