Koliko često plaču žene, a koliko muškarci?

Pripadnice nežnijeg pola zaplaču se u proseku svakog šestog dana, a muškarci jednom u tri nedelje

  • 1

Najnovije istraživanje nemačkih naučnika pokazalo je da žene suze rone od 30 do 64 puta godišnje, a muškarci mnogo manje, samo 17 puta. Dame u proseku zaplaču svakog šestog dana, dok muškarci jednom u tri nedelje. Ipak, dok su deca, do 13 godine života, devojčice i dečaci plaču gotovo izjednačeno, ali se onda stvari menjaju.

Studija je pokazala da odrasle žene obično plaču u dužim vremenskim periodima i to čine daleko dramatičnije nego muškarci. Dužina prosečnog plača kod žena je oko šest minuta, a kod muškaraca oko dva-tri minuta.

Žene plaču češće od muškaraca jer na taj način sebi uspevaju da olakšaju neku emociju ili odagnaju osećanje tuge. Ista studija pokazala je da se kod 65 odsto dama plač s vremenom pretvori u jecanje, dok se takva situacija dešava samo kod 6 odsto muškaraca.

Razlozi za plakanje se razlikuju. Žene plaču kada se suoče sa situacijom ili problemom za koji je teško naći rešenje, ali i prisećanjem na tužne i teške doživljaje iz prošlosti. S druge strane, muškarci plaču kada saosećaju s nekom osobom, a neretko i nakon prekida ljubavne veze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA