Muškarci žele "plastične" žene

 
  • 2

Čak četvrtina muškaraca potajno priželjkuje da se njihove partnerke podvrgnu nekoj od intervencija estetskog hirurga

Studija o vezama u kojoj je učestvovalo 1,248 Britanaca otkriva da čak četvrtina muškaraca ne bi imalo ništa protiv da se njihove partnerke podvrgnu plastičnoj operaciji u svrhu postizanja atraktivnijeg izgleda. Liposukcija je na vrhu liste njihovih želja, a sledi povećanje grudi. Ipak, većina ispitanika to nikada ne bi priznala partnerki.

Rezultati novog istraživanja pokazali su da 24 odsto ispitanika želi da se njihova partnerka podvrgne plastičnoj operaciji kako bi izgledala bolje. Liposukcija je pritom, po izboru muškaraca, najpoželjnija, s 54 odsto glasova, a slede povećanje grudi, dentalna hirurgija, korekcija nosa i tretman botoksom.

Na pitanje: “Želite li da vaša partnerka ode na plastičnu hirurgiju kako bi izgledala atraktivnije?”, 24 odsto ispitanika odgovorilo je pozitivno. Petina muškaraca nije bila sigurna, dok je 19 odsto ispitanika reklo kako nikako ne želi da njihove voljene potraže pomoć estetske hirurgije.

Ispitanici kojima ne bi smetalo da njihove bolje polovine zatraže uslugu plastičnog hirurga odgovarali su na pitanje i o konkretnim operacijama koje bi ulepšale izgled njihovih partnerki (pritom su birali između nekoliko ponuđenih odgovora), ali i da li im bi otvoreno rekli da je hirurgija dobra ideja za njih ili ne.

Oko 12 odsto ispitanika priznalo je da se nikada ne bi usudili da kažu svojoj dragoj da joj je potrebna operacija. Najčešći razlog je to što smatraju da izgled partnerke ne bi bio drastično poboljšan. Oko 52 odsto muškaraca ne bi želelo da se voljena iznervira zbog njihove sugestije, a 23 odsto njih ne žele da budu iskreni, jer im je cilj da izbegnu raspravu u zajedničkom domu.

- Iako se čini da je velik broj ispitanika vrlo zadovoljan izgledom partnerke, dobar deo njih ne bi se bunio, ako se takva mogućnost ukaže, protiv pokušaja popravke onoga što im je priroda dala - zaključuje se u studiji.


(Ordinacija.hr; Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro

    23. april 2013 | 22:26

    Muskarci vole lepe i zgodne zene, pa kad nema, onda daj sta das.

  • Nataša

    24. april 2013 | 14:01

    Pa,i žene vole lepe i zgodne muškarce,pa kad ih nema,isto je daj-šta-daš.Ili se,one sa jednom vijugom više,okrenu nekoj trajnijoj vrednosti,nego što je to lepota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA