Ne zalećite se prerano u brak

 
  • 0

Kako naš narod voli da kaže “što je brzo to je i kuso”. Ovo posebno važi za odluke koje donosimo kada se zaljubimo i poželimo s nekim da stanemo na ludi kamen

Jedno istraživanje pokazalo je da je najmanja verovatnoća za neverstvo u prvoj godini veze, kada smo zaljubljeni i potpuno "sluđeni" hormonima. Upravo zato, prva godina veze je najlošija za stupanje u brak, jer se ti brakovi najlakše raspadaju.

Naučnici tvrde da u početnoj fazi zaljubljenosti ne vidimo ni partnera realno, a kamoli nekog drugog. Tada se čini da je baš ta osoba prava, ubeđeni smo da smo pronašli srodnu dušu za čitav život. Međutim, kad se strasti stišaju, kada se pred očima "razbistri", ostaje nam ogoljena istina o tome kakva je stvarno veza ili osoba sa kojom smo.

Upravo zbog toga stručnjaci za ljubavne odnose tvrde da je prva godina veze najlošija za ulazak u brak, jer se ti brakovi najlakše raspadaju. Statistike pokazuju da "instant" porodice, odnosno parovi koji se upoznaju i dobiju dete u prvih godinu dana poznanstva imaju najmanje šansi da ostanu zajedno. Ipak, ni to nije pravilo, često je demantovano u praksi, ali ima najlošije statističke šanse.

Prevare su najređe u vezama gde vlada ljubav, ali ona zrela, lišena posesivnosti i želje da se bude zajedno non-stop. Takođe, i seks je veoma bitan, pa istraživanja pokazuju da se u vezama u kojima je seksualni život zadovoljavajući za oba partnera, prevara ređe dešava.

(Novosti.rs; Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA