Veza s mlađim frajerom skraćuje život

 
  • 5

I pored verovanja da veza sa mlađim muškarcem omogućava ženama da prožive "drugu mladost", naučnici upozoravaju da ih ova vrsta veze može oterati u ranu smrt

Žene koje izlaze sa mlađim frajerima kraće žive. I pored verovanja da ova vrsta veze omogućava damama da dožive drugu mladost, nedavno istraživanje časopisa "Demography" pokazalo je kako ih ona može oterati u ranu smrt.

Naime, nakon iscrpnog istraživanja koje je rađeno u saradnji sa čak dva miliona parova, naučnici su došli do šokantnih otkrića u vezi sa ženama koje vole mlađe muškarce, odnosno kuguarkama.

Foto: Profimedia

Prema njihovim podacima, dame koje su od sedam do devet godina starije od svojih partnera imaju 20 odsto višu stopu smrtnosti od žena koje se zabavljaju ili su udate za frajere svojih godina.

Stručnjaci još nisu uspeli da otkriju šta tačno uzrokuje taj fenomen. Međutim, uzimajući u obzir mnoge faktore, došli su do uverenja da su žene koje se zabavljaju sa mlađim partnerima osuđene na ogovaranje i preke poglede okoline, što dovodi do visokog nivoa stresa koji se negativno odražava po životni vek kuguarki.

( Tamara Milić / index.hr )

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dada

    3. april 2013 | 22:38

    Mislim da to nije tacno.ja sam u braku sa muskarcem koji je mladji od mene 7 godina,imamo dve devojcice,i bas naprotiv,uopste ne zazirem od rekla kazala,to su samo ljubomorne zenturace,koje mi zavide,a svaka bi htela da je na mom mestu.

  • najprovokator

    2. april 2013 | 22:52

    zato život da dosta mladjom ženom produžava život...

  • Milica

    10. maj 2013 | 01:35

    e pa ne znam jel skracuje zivot.... ali zivce skracuje definitivno a bio je samo godinu dana mladji :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA