Žene najgore izgledaju sredom u 15.30

 
  • 0

Stres na poslu i noćni izlasci vikendom dovode do toga da većina dama sredom po podne baš i nisu u svom najboljem izdanju

Nova studija jedne kozmetičke kompanije pokazuje da žene izgledaju najstarije i najumornije sredom u 15.30 časova. Baš tada im je nivo energije najniži, sustižu ih efekti burnog vikenda, a stres na poslu je na vrhuncu. Istraživanja pokazuju da jedna od deset žena smatra sredu najstresnijim danom u nedelji.

Ista istraživanje pokazalo je da četvrtina žena doživljava stres nekoliko puta nedeljno, dok svaka peta ispitanica sredom mora da radi i za vreme pauze za ručak.

Čak dve trećine žena osećaju pad energije sredinom popodneva svake srede i da zbog toga posežu za slatkišima kako bi se oraspoložile.

- Razlaganje otrova iz alkohola koji dame unose tokom noćnih izlazaka vikendom može potrajati i nekoliko dana, pa je telo pod pritiskom sve do sredine sedmice. Zato i ne čudi što baš u 15.30 svake srede većina žena izgleda starije u odnosu na svoje stvarne godine. Takođe, dobar deo dama nakon burnog vikenda loše spava ponedeljkom, a upravo je taj nedostatak sna ono što se najpre odrazi na koži. Sedam do osam sati sna neophodno je da bi koža izgledala sveže – poručuju autori istraživanja.

Međutim, ubrzo stiže četvrtak, dan za koji većina žena smatra da je idealan za seks. Nakon vođenja ljubavi žene se, kako same kažu, podmlade i dobiju mladalački sjaj u očima, što objašnjava "srećni petak", za koji 60 odsto dama smatra da im je najsrećniji dan u nedelji.

- Srećom, seks ima veliki uticaj na to kako se žena oseća. Zdrav seksualni život učiniće da žene dobro izgledaju i da se osećaju sveže i samouvereno – zaključuju stručnjaci.

(Blic.rs; Telegraf.rs)

Video: Vozač dobio kutiju pa napravio ovaj potez: Snimak sa autobuske stanice koji niko nije video

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA