NAUČNO DOKAZANO: Kondomi ne smanjuju uživanje u seksu!

 
  • 10

Nema više izgovora za rizičan seks. Naučnici sa Univerziteta u Indijani i zvanično su potvrdili da muškarci i žene podjednako uživaju u vođenju ljubavi sa kondomom kao i bez njega

Opravdanje mnogih muškaraca, ali i žena, da ne koriste zaštitu tokom seksualnog odnosa do sada se zasnivalo na teoriji da će im prezervativi pokvariti užitak. Međutim, nakon zaključaka do kojih su stigli američki naučnici, ovaj izgovor više ne važi.

Pokazalo se da su ispitanici, stari između 18 i 59 godina iz raznih delova Amerike, seks ocenili podjednako uzbudljivim i sa kondomom i bez njega. Takođe, pokazalo se da "gumica" ne utiče ni na samo uzbuđenje.

Osim što su se bavili stepenom užitka za vreme seksa kod muškaraca i žena, naučnici su razbili još jednu predrasudu, a to je da je nekim muškarcima teško da održe erekciju nakon stavljanja kondoma i zaključili da to jednostavno nije tačno.

- Do sada je vladala zabluda da je seks za oba partnera manje dobar ako se koristi kondom. Naše istraživanje pokazalo je da to nije istina. Činjenica je da se i dalje od muškaraca očekuje da nabave prezervative i zato je važno da i žene shvate prednosti sigurnog seksa, kako bi sprečile neželjenu trudnoću ili zarazu nekom od polno prenosivih bolesti - poručuje svima vođa istraživačkog tima Debi Hebernek.

Zanimljiv je još jedan podatak do kog se došlo u ovoj studiji, a to je da dame ne mogu da naprave razliku između kondoma sa i bez lubrikanta.

(Blic.rs; Telegraf.rs)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    23. januar 2013 | 13:11

    E baš da vidim ribu koja će da piši kondom i da ne primeti razliku. Treba da mi se navuče na voćne ukuse pa ceo život da radim za grejpfrut

  • Nema razlike

    23. januar 2013 | 23:35

    Toliko puta sam imala sex sa i bez i kad god ne bih videla jel stavio ili nije kondom ne bih znala da pogodim po osecaju...jer je isto.

  • JA

    23. januar 2013 | 19:48

    Na temelju koje znanstvene metode su oni to točno dokazali?? Koliko vidim to je bila anketa, a ne znanszveno istraživanje. Pa neka ljudi od 18 do 59 tvrde da njima nema razlike i da ne utječe na erekciju, meni baš ima, a na rođene oči vidla kako 'pada' kad se kondom stavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA