Nakon venčanja žene piju više, muškarci manje

 
  • 0

Kako je utvrdilo najnovije istraživanje, udate žene konzumiraju više alkohola od neudatih, dok većina oženjenih muškaraca smanjuje unos alkohola nakon venčanja

Istraživanje o braku i alkoholu proveli su sociolozi na četiri univerziteta u SAD. Pokazalo se da muškarci koji smanje unos alkohola imaju srećniji brak. Ipak, u slučaju razvoda, za razliku od žena, pripadnici jačeg pola spremniji su da iskape i po čitavu flašu alkohola na dan.

- Stabilan brak smanjuje količinu konzumiranja alkohola, dok se u maloj meri povećava količina korišćenja alkohola kod žena. Naša istraživanja pokazuju da oženjeni muškarci koji vole da piju kreiraju takvo socijalno okruženje u kojem su dame donekle primorane da više piju – rekla je Korin Reček, autor studije.

U slučaju razvoda muškarci se okreću piću, dok žene padaju u depresiju.

- Muškarci koji nakon venčanja zadrže svoju naviknutost na alkohol, svoj brak guraju u provaliju, što neretko dovodi do razvoda, a onda oni nastavljaju da piju samo još više – upozorava Reček.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA