PRVI DEJT: Na snazi su nova pravila muvanja

 
  • 0

Ako ste se dosad zbog “zlatnih pravila” suzdržavali otvorenih razgovora na prvom sudaru, vreme je da to zaboravite i budete svoji, čak i tema o bivšima prolazi

Račun uvek plaća muškarac. Žena nikad ne sme da preuzme inicijativu i pozove ga da izađu. Na prvom spoju nema seksa. S novim partnerom nikad ne pričajte o bivšem, ne otkrivajte životne planove, izbegavajte “klizave” teme poput religije i politike.

To su samo neka od nepisanih ljubavnih pravila koja su i zvanično zastarela. Pravila koja se temelje na “nikad” i “uvek” definitivno nisu ona prema kojima bi trebalo da živite, stoga ih slobodno prekršite. Tako barem savetuje profesor Gari Levandovski.

- Ako ste izašli iz duge veze ili braka i u nedoumici kad je pravo vreme za seks sa novim partnerom, zapitajte se šta očekujete od te veze. Ako je to samo avantura, prekršite pravilo da na prvom sastanku nema seksa. Brzi koraci dopušteni su pod uslovom da praktikujete siguran seks. Planirate li ozbiljniju vezu, slušajte svoja osećanja i instinkt, pustite da se veza spontano razvija i da seks bude prirodan tok događaja, bez obzira na to hoćete li postati intimni na prvom sastanku, nakon nedelje ili meseca – objašnjava dr Levandovski.

Mit - nikad na sastanku ne pričajte o bivšima

Istina je da dejt ne bi trebalo kvariti gorkim pričama o bivšoj ljubavi, ali teza da je prošlost tabu tema sasvim je pogrešna. Budite otvoreni i iskreni. O prošloj vezi pričajte tako da novom partneru na konkretnim primerima objasnite šta očekujete od veze. Ipak, neke pojedinosti zadržite za sebe dok veza ne pređe na viši nivo.

Mit - žena nikad ne sme da pozove muškarca na sudar

Ako upoznate muškarca koji vam se sviđa, recite mu da biste voleli da ostanete s njim u kontaktu i slobodno predložite da se nađete na kafi. Ako mu se sviđate, a nije vešt u zavođenju, olakšaćete mu posao, a ako ga vaša otvorenost preplaši, nije vredan vašeg vremena.


Mit - religija i politika nisu teme za početak

Ove su teme nekad bile strogo muške, ali to više nije tako. Istina, religija i politika mogu biti okidač za sukob mišljenja, pa ih je bolje ne načinjati baš odmah. Međutim, važno je da znate da li su stavovi potencijalnog partnera slični vašim.

(24sata.hr; Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA