LJUBAV U BROJKAMA: Od prvog sudara do medenog meseca

 
  • 0

Kompanija "Wedding Paper Divas" sprovela je istraživanje među svojim klijentima i napravila veliku studiju o ljubavi, veridbi i krunidbi samog odnosa - braku

Tako je većina parova (48 odsto) prvo "volim te" izreklo u razdoblju od prvog do šestog meseca veze, a 41 odsto za manje od mesec dana, što definitivno pokazuje da svetom vlada mnogo više romantičara nego što se mislilo.

Partnerove roditelje većina je upoznala u prvih šest meseci veze, a devet odsto ih je znalo i od ranije.

Veridba je kod većine parova trajala 13 do 18 meseci, a mali je broj onih koji su se venčali vrlo brzo, za manje od šest meseci (samo četiri odsto).

Iako je tržište planiranja venčanja u inostranstvu i te kako razvijeno, većina mladenaca je, ipak, samo organizovalo svoju svadbu. Njih 68 odsto sami su se bavili time, a samo osam odsto je uzelo koordinatora koji im je organizovao celu svadbu.

Iako se to mnogima ne čini tako, planiranje venčanja oduzima vrlo mnogo vremena, a 40 odsto parova na to nedeljno potroši između deset i 15 časova. Gotovo polovina radi do devet sati na tome, a mali broj od tri odsto je prešao čak 25 radnih sati nedeljno.

Pozivnice su se s godinama promenile, pa mogu biti klasične, u obliku magneta za frižidr ili čak razglednice. Većina mladenaca (42 odsto) odlučila se za magnete, verujući da će oni biti najbolji podsetnik.

Među najpopularnijim bojama za dekoraciju svadbene sale bile su plava (kod 37 odsto parova), ljubičasta (30 odsto), a zatim slede zelena, narandžasta i bela.

Najpopularniji meseci za venčanje su jun i septembar, a dan subota.

I dalje se većina parova odlučuje za hotelske dvorane ili banketne sale (39 odsto), a zatim na seoska domaćinstva i venčanja na otvorenom ili golf klubove.

Bez obzira na to kakva putovanja inače vole, mladenci se, ipak, većinom za medeni mesec odlučuju za tropska ostrva, kao idealna mesta za opuštanje, uživanje i velnes. U evropske gradove putuje 11 odsto mladenaca, na druga mesta 11 odsto, a u avanturu poput safarija upušta se sedam odsto njih. Na medeni mesec još nije otišlo 16 odsto parova.

(24sata.hr; Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA