VEROVALI ILI NE: O venčanju iz bajke više maštaju muškarci

 
  • 1

Dok u doba svetske ekonomske krize dame sputavaju svoje želje i spremnije su da se odreknu velikog venčanja, kako bi se uštedeo novac za stambeno rešenje, muškarci bi ipak radije napravili ogromnu svadbu

Romantična sanjarenja obično se pripisuju ženama. Međutim, one su po pitanju planiranja venčanja u današnje vreme daleko racionalnije od svojih partnera. Tako barem pokazuje britansko istraživanje finansijske kompanije “Barclais” sprovedeno na nešto više od 2.000 ljudi.

Ispostavilo se da su muškarci spremniji da plate više za ogromno venčanje iz snova, dok bi se žene radije opredelile za manju svadbu, a višak novca uložile u rešavanje stambenog pitanja. Tek 9 odsto žena bi svu svoju ušteđevinu dale za organizaciju venčanja, dok bi isto to učinilo više od 16 odsto muškarca.

Više od polovine ispitanika smatra da je ušteđevinu bolje utrošiti na kupovinu nekretnine, auta ili neke druge imovine nego na venčanje, što dokazuje da je ekonomska kriza ozbiljno uticala na razmišljanje mladenaca.

Rasprave o podizanju kredita ili drugih zaduživanja zbog venčanja uzrok su svađe kod pet odsto verenika. Oko devet odsto parova ograničilo je svoje planove nakon što su saznali tačan trošak venčanja, pa su se zadovoljili onim manje glamuroznim.

Kolika je besparica pokazuje i podatak da je 13 odsto parova izrazilo želju da bi više voleli da im rodbina i prijatelji daruju kovertu s novcem nego poklone.

- Stanovi i kuće danas su skuplji nego ikada pre, pa se mnogi parovi zbog toga odlučuju na manju svadbu ili čak odlažu venčanje – objašnjavaju stručnjaci.


(24sata.hr; Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Monse

    3. decembar 2012 | 21:45

    Ispravno mislite, konačno je došlo vreme da se ti ljudi, dilvji graditelji suoče sa svojim delom i posledicama ne samo oko imovine koju štite na štetu komšija ili grada, već i sa troškovima koje su dužni da podnesu ako imaju nameru da budu građani Beograda. Tek tada će ta naselja moći da budu uređena i prihvatljivo opremljena. Takođe, mislim da bez pritiska države i odgovarajućih zakona i pravila koja će se bez kompromisa primenjivati, čak i silom ako treba, od tog posla neće biti ništa, naselja će u sadašnjim uslovima metastazirati i biti sve gora a ostali Beograđani će to plaćati da bi političari dobili koji poen više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA