Žene "padaju" na cveće

 
  • 2

Uticaj koji cveće ostavlja na pripadnice lepšeg pola toliko je jak da će one zahvaljujući živopisnom buketu pristati da izađu na sudar i sa potpunim neznancem

Najnoviji naučni nalazi pokazuju da samo prisustvo nekog cvetnog aranžmana ili baštenske atmosfere može umnogome omekšati žensko srce i probuditi njenu romantičnu stranu.

Psiholog dr Nikola Gegen sa univerziteta u Bretanji već godinama se bavi naučnim proučavanjem zakona privlačnosti. U jednom svom eksperimentu on je zamolio 46 studentkinja da, svaka za sebe, pogledaju video u kojem jedan muškarac govori o sebi. Polovina ispitanica snimak je gledalo u prostoriji ispunjenom saksijama u kojima su bile zasađene ruže, neveni i margarete, dok je druga polovina sedela u identičnoj sobi bez cveća. Studentkinje iz prve grupe ocenile su mladića kao veoma simpatičnog i privlačnog i nisu imale ništa protiv da izađu na sastanak sa njim.

Međutim, Gegen je odlučio da još jednom proveri ovu teoriju. Ovog puta ispitao je 122 singl devojke u uzrastu od 18 do 20 godina, s tim što one ovog puta nisu gledale video, već su jedna po jedna bile pozivane u sobu u kojoj je navodno trebalo da obave razgovor sa eksperimentatorom. U pitanju je, naravno, bio glumac, koji je imao zadatak da od devojaka uz osmeh zatraži broj telefona i pozove na sudar.

Baš kao i u prethodnom istraživanju, prisustvo cvetnih aranžmana u velikoj meri je uticalo na to da devojke prihvate poziv. Čak 81 odsto njih pristalo je da izađu s ovim momkom, dok je iz grupe koja nije bila okružena cvećem manje od polovine dalo pozitivan odgovor.

- Ovi rezultati dokazuju uvreženo mišljenje da cveće u ženama pobuđuje romantičnu stranu i stoga se ono slobodno može koristiti umesto usluga provodadžike – zaključuje Gegen.

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sena

    25. januar 2012 | 00:03

    padam na cveće samo ako se sapletem o isto hahah... bzvz

  • mr Velja Ilić

    28. jul 2013 | 08:14

    Kako da ne. Nek sprovedu istraživanje u Srbiji ili Crnoh Gori, pokazaće potpuno drugačije rezultate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA