ZA SREĆAN BRAK: Devet stvari koje bi svaka žena trebalo da zna o svom mužu

 
  • 0

Iako je za neke stvari u muško-ženskim odnosima bolje da ostanu misterija, male tajne koje će vam pomoći da imate što bolju komunikaciju sa svojim suprugom, svakako bi trebalo da znate

Muževi žele da znaju da su vam potrebni

Muževi imaju potrebu da, makar s vremena na vreme, impresioniraju svoju suprugu onim što umeju i znaju. Zato, ne žurite s poslovima koje on može uraditi umesto vas i zamolite ga za pomoć.

Muškarci ljubav pokazuju delima, a ne rečima

Pripadnici jačeg pola često ne umeju da budu direktni u izražavanju ljubavi prema svojoj izabranici, a ne znaju ni da čitaju misli. Recite im jasno i otvoreno šta želite, a svaki put kada to i uradi, dajte mu do znanja da ste oduševljeni. Iako žene cene romantične gestove, činjenica da je tu kada vam stvarno treba nekad govori puno više od sladunjavih izjava ljubavi.

I njima je stalo da imaju dobar imidž

Iako modnim trendovima ne pridaju toliko važnosti, i te kako će ceniti ako im udelite koji savet po ovom pitanju. Ipak, nemojte ni da pokušavate da odjednom promenite kompletnu garderobu svog muža. Ako to učinite, pomisliće da vam se nimalo ne sviđa kako izgleda i biće uvređen. Budite taktični.

Muškarci najbolje funkcionišu s porukama koje su kratke i jasne

Ponekad se čini da vas uopšte ne slušaju, a problem je što zapravo ne shvataju šta očekujete od njih. Bolje se držite jasnih i kratkih zahteva ili otvoreno izrazite svoja osećanja, umesto da idete u širinu.


Oni žele da vam ugode

Niko, pa ni vi, nije savršen. Međutim, svako može da nauči kako da ispuni tuđa očekivanja. Razmislite za čime najviše žudite, na primer da vam češće poklanja pažnju, i sačekajte pravi trenutak. Kada vas na ulici uzme za ruku, recite koliko kod njega volite kad vam na taj način poklanja pažnju. Na taj ćete ga način podstaći da to radi češće, ali ćete mu i dati do znanja da je sposoban da vas obori s nogu.

I njih muči manjak samopouzdanja

Možda ga muči "pivski" stomak, gubitak posla ili nešto treće. Poput žena, i muškarci su u današnje vreme sve izloženiji pritisku da moraju uvek da izgledaju dobro i budu uspešni u svemu. Zato, dajte mu do znanja da vam je i dalje poželjan koliko i pre.

Muževi su u stanju da urade više kućnih poslova nego što mislite

Mnogobrojne studije pokazale su da žene potcenjuju vreme koje muškarci provedu radeći kućne poslove, a precenjuju svoje. Da biste stigli do stadijuma da poslove delite ravnopravno, sedite i osmislite zajednički plan. Opredelite se koji su vaši, a koji njegovi zadaci. Nemojte samo očekivati, jer time nećete ništa postići.

Muškarci vole nadmetanja

Ovu svoju potrebu ispunjavaju navijanjem i gledanjem utakmica. Ako gledate na to iz te perspektive, shvatićete da ga to opušta i čini boljim u nekim drugim važnim oblastima. Poput vaše veze.

Muževi imaju selektivan sluh

Kada je u pitanju konverzacija, muškarci i žene imaju različite interese. Nemojte da se uvredite ako nije zapamtio najnoviji sočni detalj o vašoj koleginici s posla. Sačuvajte takve informacije za prijateljicu koja će tu informaciju ceniti.

(Herecegovina.info)

 

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA