VREME ZA LJUBAV: Zaljubljujemo se tek nakon 14 sastanaka

 
  • 0

Ljubav i zaljubljenost su individualna stvar, ali sudeći prema nekim istraživanjima, da bi do izliva emocija došlo, potrebno je 14 sastanaka

Mnogo osoba veruju u ljubav na prvi pogled, no mnogima je potrebno dosta vremena da otvore srce partneru i prepuste se uživanju u zaljubljenosti. Poslednje istraživanje pokazalo je da je ljudima potrebno čak 14 sastanaka da počnu da osećaju "leptiriće" u stomaku i da govore o njima.

U istraživanju jedne internet stranice za upoznavanje učestvovalo je 100.000 ljudi iz Velike Britanije. Istraživanje je pokazalo da se partneri prosečno viđaju dva puta sedmično, a za prve veće izlive osećaja i iskazivanje emocija rečima potrebno je blizu sedam nedelja.

Takođe, istraživanje je pokazalo da nakon početka veze partneri prvi seks imaju posle četiri izlaska, odnosno nakon dve nedelje viđanja.

- Naravno, svi smo mi drugačiji i svaka veza se razlikuje, ali ipak postoji dosta sličnosti kada je reč o samom početku veze. Malo je onih parova koji žele ozbiljnu vezu, pa već prvu noć završe u krevetu. Mnogo njih se čak i ne poljubi pri prvom izlasku, ali nakon četiri izlaska ili dve nedelje stvari se menjaju. Znate, možete li verovati toj osobi, već znate u kojem pravcu želite da ide ta veza i spremni ste na intimnosti - kaže Kija Step, koja je analizirala podatke dobijene anketom.

Istraživanje je takođe pokazalo da većina osoba partnera upoznaje s prijateljima nakon tri nedelje veze. A period koji prođe do upoznavanja sa porodicom je 12 nedelja.

(Telegraf.rs / Klix.ba)

Video: Sin glumačke legende najavio snimanje: Uskoro film o Bati Živojinoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA