G-tačka – misterija veća od života

 
  • 0

Sveti gral ženske seksualnosti, za kojim već šest decenija tragaju parovi širom zapadne civilizacije, za stručnjake u belim mantilima i dalje predstavlja samo mit modernog doba

Iako se za nju odavno zna iz istočnjačkih spisa, na zapadu se G-tačka prvi put pominje u radu doktora Grafenberga iz 1950. godine, koji ju je opisao kao veoma senzualnu zrnastu izraslinu na prednjem delu vaginalnog zida, čija pravovremena stimulacija predstavlja garanciju za ženski orgazam. Međutim, najnovija studija objavljena u Žurnalu seksualne medicine baca sumnju na sva dosadašnja istraživanja i postavlja pitanje da li ova erogena zona uopšte postoji.

Istraživači predvođeni doktorom Amikajom Kilčevskim iz bolnice New Heaven pri Univerzitetu Jejl prečešljali su stotinak recenziranih članaka na ovu temu, među kojima ima kliničkih studija, studija slučaja i kritičkih osvrta objavljenih u prethodnih šest decenija. Rezultati različitih istraživanja su često vrlo oprečni jedni u odnosu na druge, famoznu žensku erogenu zonu nemoguće je detektovati ni ultrazvukom ni mikroskopskim proučavanjem uzoraka tkiva, tako da je konačan zaključak da nijedan od ovih radova ne pruža konkretan dokaz da zona G-tačke ipak nije samo stvar fikcije.

Bilo kako bilo, kad se siđe sa naučnog pijedestala, velika većina žena i dalje kategorički tvrdi da ova tačka ključanja zaista može da im pruži salve beskrajnog zadovoljstva. Stoga, ni horde očajnih, izbezumljenih, ali ipak viteški nastrojenih muškaraca. diljem planete, ne pokazuju nameru da posustanu od potrage.

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA