SMESTA NA DIJETU: Gojaznost utiče na potenciju

 
  • 0

Najnovija studija na muškarcima pokazuje - veći struk, veća i šansa da podbace u krevetu

Kako tvrde naučnici američkog medicinskog centra "Weill Cornell", muškarci sa strukom širim od 100 centimetara trebalo bi pod hitno da porade na tome da smršaju, jer gojaznost podiže rizik od problema s erekcijom. Oni su pregledali preko 400 gojaznih muškaraca i zaključili da tri četvrtine njih pati od problema erektilne disfunkcije, naspram trećine muškaraca s normalnim indeksom telesne težine (BMI).

Takođe, gojaznost povećava i rizik od nastanka problema s mokrenjem. Tako čak 44 odsto debeljuca noću mora barem dva puta da ustaje kako bi otišli u toalet, dok to isto čini svega 16 odsto mršavijih muškaraca.

- Ovo otkriće pokazuje kako gojaznost ne ugrožava samo zdravlje, već i kvalitet života. Nažalost, problematičan je seksualni život sve mlađih muškaraca - rekao je vođa studije, doktor Stiven Kaplan, i dodaje kako bi skoro svi muškarci mogli da savladaju ove probleme samo ako bi malkice smršali.

Povezanost urinarnih i seksualnih problema s gojaznošću

Među muškarcima čiji je struk uži od 91 cm, a imaju urinarne probleme, 32 odsto njih ima neki oblik erektilne disfunkcije, a 21 posto njih ima problema s ejakulacijom.

Kod muškaraca čiji je struk širi od 91 cm, polovina ima problema s erektilnom disfunkcijom, a 40 posto s ejakulacijom.

Kod muškaraca s urinarnim problemima i strukom širim od 100 cm, njih 74,5 odsto ima problema s erektilnom disfunkcijom, a 65 odsto s ejakulacijom.


(24sata.hr)

Video: Milena Radulović: U "Ožiljku" prvi put igram glavnu žensku ulogu u seriji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA