ZAČINITE SEKSUALNI ŽIVOT: 14 saveta kako da postanete savršena ljubavnica

 
  • 1

Skoro svaka žena ubeđena je u to da su njene veštine u spavaćoj sobi bez premca. Muškarci se s tim najčešće ne slažu i od seksa očekuju mnogo više, ali se ne usuđuju da to i priznaju. Zato su seksualni terapeuti sačinili listu stvari karakterističnih za žene koje se u krevetu ne snalaze najbolje

Niko od vas ne očekuje da preko noći postanete porno zvezda, ali ako vam se neke od ovih stavki češće ponavljaju, došlo je pravo vreme da malo začinite svoj seksualni život.

Vaša spavaća soba podseća na kancelariju

Zašto je to loše: Na muškarčev libido ništa ne utiče tako loše kao podsetnik na to kako poslovni život može da bude stresan. Ubuduće, laptop, račune, dokumenta i sve slične predmete držite dalje od spavaće sobe.

Možete vi to mnogo bolje: Krevet bi trebalo da bude rezervisan isključivo za spavanje i seks. Oduprite se porivu da pred spavanje pregledavate poslovne izveštaje, a ako već morate da čitate, neka to bude neka seksi literatura.

Izbegavate oralni seks

Zašto je to loše: Zar vam je stvarno potrebno objašnjenje? Verovatno da ne postoji muškarac koji ne voli na ovaj način da bude zadovoljen, ali i da zauzvrat vama to istu vrstu zadovoljstva. Pa, ako niste tome skoni, znajte da vaš partner to priželjkuje.

Možete vi to mnogo bolje: Uvedite oralnu akciju na vaš repertoar. Zapravo, kad sledeći put vaš partner sedne za kompjuter, bez ikakve prethodne najave priuštite mu užitak iz snova.

Iskačete iz kreveta iste sekunde kad završite odnos

Zašto je to loše: Jasno je da imate potrebu da počistite nered čim je zabava gotova, ali nemojte to da učinite baš odmah. Tako šaljete poruku da ste činili nešto prljavo. S druge strane, muškarci vole onaj deo kada se mazite nakon seksa. Ustajanje iz kreveta ubija intimnost. Ne ljutite se ako on odmah zaspi - to je samo znak da je veoma zadovoljan i oseća veliku bliskost sa vama.


Možete vi to mnogo bolje: Iskoristite priliku i udelite mu kompliment. Neka to bude nešto konkretno, a ne uopšteno. Recite mu sve što vam se posebno svidelo. Možete ga i nežno češkati. Možda ćete ga dovesti i do druge runde.

Stalno visite u trenerci

Zašto je to loše: Niko ne tvrdi da bi trebalo da ste neprestano u čipkastom vešu, ali muškarci su vizuelna bića i vaš dragi će itekako primetiti ako totalno prestanete da se trudite da mu izgledate seksi.

Možete vi to mnogo bolje: Pazite na svoj izgled. Možda to neće reći naglas, ali muškarci cene kada se žena trudi izgledati zavodljivo samo za njega, jer tako pokazuje da je i dalje zainteresovana. Naravno, odevajte se kako hoćete, ali u posebnim prilikama se potrudite i taj trud će vam se višestruko isplatiti.

U krevetu pričate o bivšem

Zašto je to loše: Pa zapravo, to je jedna od najgorih stvari koje možete učiniti za libido vašeg dragog. Muškarci ne vole da ih upoređuju s bivšima. Ne žele čak ni da pomisle na njih, kao što vi ne želite razmišljati o ženama iz njegove prošlosti.

Možete vi to mnogo bolje: Laskanje odgovara svakom muškarcu, zato mu recite da vam nikada nije bilo bolje ili istaknite nešto što radi posebno dobro. Tokom predigre šapnite mu - volim kad mi radiš... Čak i ako vas je vaš bivši razmazio svojim veštinama, potrudite se da budete kreativni. Recite mu nešto poput - oduvek sam želela da mi neko... On želi biti u uverenju da je taj koji prvi ispunjava vaše seksualne maštarije, a vi ćete dobiti sve što želite.

Vaše pripreme za seks traju duže od same akcije

Zašto je to loše: Zamislite ovo - vaš vas dragi čeka u krevetu, a vi u kupatilu perete zube, vadite sočiva i skidate šminku s lica... Muškarci to mrze! Seks im je u tom trenutku prioritet, a od vas čekuju isto. Ako vam je vaša nega lica u tom trenutku važnija od njega, onda to, u najmanju ruku, može uništiti savršen trenutak.

Možete vi to mnogo bolje: Neke od neophodnih rituala za lepotu obavite čim se vratite s posla, pa kasnije možete samo da se prepustite. Ili, još bolje, te stvari ostavite za kasnije.

Vaša seksualna rutina je postala… Pa, rutina!

Zašto je to loše: Većina parova u dužim romansa skloni su da upadnu u rutinu udobnog i čak pomalo lenjog seksa. To i nije uvek loša stvar, ako nije jedini način na koji pristupate vođenju ljubavi. Prirodno je da i muškarcima i ženama s vremenom dosadi jedan te isti način seksualnog čina. Sigurno ne želite da vaš partner pomisli kako ste izgubili interes ili da vas više ne privlači.

Možete vi to mnogo bolje: Dozvolite sebi da makar ponekad imate seks van kuće, pa makar to bilo iznajmljivanje hotelske sobe negde u blizini. Dovoljno je da samo malo promenite okruženje i dobićete neophodni element dodatnog uzbuđenja. Ako vam to nije opcija, nabavite svoj primjerak Kama Sutre i izvucite poze koje biste voleli da isprobate. Muškarci vole izazove.

Nikad nemate inicijativu

Zašto je to loše: Priznajte da i nije fer da uvek on bude taj od koga se očekuje da obavi sav posao. Muškarci se često žale da njihove partnerke dovoljno često ne iniciraju seks. To i nije uvek loše, ali s vremena na vreme važno je da i vi preuzmete stvar u svoje ruke. I muškarci žele da se osete željeni!

Možete vi to mnogo bolje: Sledeći put kada odete na večeru, ponesite sa sobom nekoliko seksi gaćica (možete ih i nositi na sebi, ako baš hoćete). U jednom trenutku otiđite do toaleta, a nakon što se vratite, stavite mu ih u džep. Vaš dar će ga naterati da odmah zatraži račun. Ako želite malo manje riskantan potez, tokom dana mu šaljite seksi poruke o tome šta ćete sve da mu radite uveče kad oboje budete bili kod kuće.

Ponašate se kao da mu činite uslugu

Zašto je to loše: Shvatamo da ste umorni, ali odrađivanjem posla ne činite uslugu nikome. Imati takav pristup seksu je grozno, posebno ako se zateknete kako izgovarate - hajde, da obavimo i to. Kad ne pokazujete nikakav entuzijazam vođenje ljubavi, to predstavlja ogroman udarac za njegov ego.

Možete vi to mnogo bolje: Budite aktivni učesnik u seksualnom životu, čak i ako ste iscrpljene. Svi znaju šta znači umor. Umesto da ga odmah odbijete, recite mu šta sve želite da vam radi, ali sutra.

Opterećeni ste nesigurnostima zbog izgleda

Zašto je to loše: Verujte, on ne primećuje celulit na butinama niti bubuljicu na licu. Svi smo zbog nečega nesigurni, ali to je nešto što se mora prevladati. Voditi ljubav sa ženom opterećenom izgledom nije nimalo seksi. Samopouzdanje je ono što uzbuđuje.

Možete vi to mnogo bolje: Pre svega, rečenicu debela sam izbacite iz spavaće sobe. Drugo, potražite seksi donje rublje u kojem ćete se osećati poput kraljice, što sigurno i jeste.

Ne dajete mu povratnu informaciju

Zašto je to loše: Seks je zabava za dvoje. Ako vi ne uživate, neće ni vaš partner. Seksualni užitak najveći je kada je obostran,a ako nije, dobar deo muškarčeve motivacije je izgubljen. On želi da vas zadovolji, a vi mu pokažite kako.

Možete vi to mnogo bolje: Žena koja zna šta želi u krevetu je seksi. Muškarci ne umeju da čitaju misli. Zato mu recite, ili još bolje, pokažite tačno šta želite. Ključ je u tome da ne radite to na način koji će biti udarac za njegov ego. Nežno mu vodite ruku do mesta koje vam odgovara, a kada radi nešto što vam se sviđa budite posebno glasni. Ne može biti jednostavnije, zar ne?

Vaš partner je odjednom postao nezainteresovan za seks

Zašto je to loše: Većina muškaraca uvek je spremna i voljna, ali ako ste u poslednje vreme primetili da je vaš partner suzdržan, možda vam ne polazi za rukom da ga uzbudite na pravi način. Kada je muškarac zaljubljen, a žena ga ne zadovoljava seksualno, može postati neraspoložen za vođenje ljubav ili smanjiti entuzijazam tokom samog seksa.

Možete vi to mnogo bolje: U ovom slučaju će vam najverovatnije biti neophodan jedan otvoren i iskren razgovor koji ćete obaviti izvan kreveta. Možete ga ohrabriti da s vama podeli svoje maštarije. Čim budete u mogućnosti, ispunite mu ih. Najbolji način da mu pomognete da se otvori jeste da sami preuzmete inicijativu.Tokom predigre, kada ste oboje uzbuđeni i opušteni, recite mu šta ste oduvek želeli da isprobate. Zatim mu recite da je sad na njega red da otkrije svoje.

Ne puštate ni glasa

Zašto je to loše: Ako vam dragi radi nešto što volite, ne krijte to. Nije plan da razbudite čitav komšiluk, ali nekoliko glasnijih uzdaha u pravom trenutku daće mu do znanja da je na pravom putu. Iako žene često smatraju da zvuče grozno dok doživljavaju orgazam, većina muškaraca voli vokalne partnerke. Na kraju krajeva, to im predstavlja siguran znak da uživate.

Možete vi to mnogo bolje: Ako ste inače nešto rezervisaniji tip, malo se pojačajte. Nekoliko seksi rečenica nikome neće naneti štetu. To je ono što većina žena ne radi, a muškarci vole.

Forsirate seks na brzaka

Zašto je to loše: Seks bi trebalo da bude superzabavan, zar ne? Zato je potrebno težiti tome da traje što duže. Iako je povremeni seks na brzaka itekako poželjan, nije neka fora da mu dajete do znanja da požuri, kako biste mogli da nastavite sa onim što ste počeli pre nego što ste završili u krevetu.

Možete vi to mnogo bolje: Vreme je da počnete da odlažete vrhunac. Umesto da odmah priželjkujete njegov orgazam, produžite odnos tako što ćete prekidati njegov snošaj. Ako to učinite nekoliko puta, stvorićete preduslov za neverovatnu završnicu. Budite sigurni da će se vratiti po još.

(Telegraf.rs / Hercegovina.info)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba Lepa

    9. jul 2012 | 08:31

    Ovakav pristup seksu je bas iritirajuci. Ugao gledanja je da sve zavisi od zene. Ako se muskarcu ne seksa, mora da je do zene, nema druge. Postavlja uloge u musko zenskom odnosu: muskarci su aparati - pritisnes dugme i izadje nabrekao penis, a zane su zaduzene sa sve ostalo: da oboje budu zadovoljni, da se njemu ne spusti ni samopouzdanje ni libido, itd itd. Ljubavni zivot je daleko komplikovaniji od toga. I lepsi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA