Ovaj kondom ubija HIV i HERPES, čak i ako pukne!

 
  • 5

Novi kondomi, napravljeni od hidrogela, imaju neverovatna svojstva - oni ne samo da štite od polnih bolesti i neželjene trudnoće, već i ubijaju viruse

Stručnjaci veruju da bi novi kondomi sa hidrogelom mogli da budu od velike pomoći u borbi protiv HIV virusa. Evo o čemu se radi.

Tim naučnika iz Teksasa napravio je novi tip kondoma koji nisu napravljeni od lateksa, već od sasvim novog materijala, jakog, elastičnog polimera kojeg su nazvali – hidrogel.

To je gel, uglavnom sačinjen od vode, koji se već koristi u izradi kontaktnih sočiva i u druge svrhe.

- Neki ljudi su jednostavno alergični na lateks, dok drugima nije prijatno da ga nose. Zato smo želeli da napravimo novi materijal – rekao je jedan od naučnika koji je radio na ovom projektu.

Međutim, ono što je novost kod ovih kondoma je to što sadrže specijalni antioksidans, na biljnoj bazi, čije najvažnije svojstvo je to što uništava virus HIV-a.

- Ako dođe do nezgode i kondom pukne, oslobađa se ovaj antioksidans koji sprečava širenje virusa – kaže dr Čaundri, jedan od vodećih naučnika koji rade na ovom projektu.

Antioksidans ima i stimulativna svojstva koja pojačavaju seksualno uživanje.

(Telegraf.rs / DalyMail)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hep.C

    3. decembar 2015 | 22:39

    PCR-test koristi zvanična medicina i svaka bolnica na svetu da bi dokazala virus u ljudskoj krvi. Nobelovac biohemičar prof. Kerry Mullis je ,,izumitelj,,PCR testa kaže da se stim testom NE mogu dokazati virusi.

  • Hep.C

    3. decembar 2015 | 22:17

    Virus HIV niko do sada nije izolovao iz ljudske krvi po proceduri koja je još 1973 god. definisana u Pasterovom institutu u Parizu i niko ga nije fotografisao pomoću mikroskopa.Zvuči neverovatno ali je istinito.Medjutim nedostatak ključnih dokaza uopšte ne smeta SZOrganizaciji i celoj armiji naučnika lekara i biohemičara koji i dalje tvrde da on postoji.

  • Hep.C

    3. decembar 2015 | 17:19

    To će ovaj kondom lako rešiti sa virusom,jer do danas niko nije ni dokazao da hiv virus uopšte postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA