OVO NE BISTE OČEKIVALI: Za partnere je bolje da spavaju u ODVOJENIM krevetima

 
  • 7

Trećinu svog života provedemo spavajući i zato je kvalitet sna izuzetno važna stavka ukoliko želimo da budemo odmorni i puni energije sledećeg dana. A prisustvo partnera u krevetu samo nam odmaže u tome

Ako želite da vaša veza bude srećna i dugovečna, onda biste vi i vaš partner trebalo da počnete da praktikujete spavanje u odvojenim krevetima.

Naime, istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Pitsburgu pokazalo je kako nekvalitetan san utiče ne samo na osobu koja spava, nego i na onoga s kim ta osoba deli postelju, preneo je ABC News.

- Ustanovili smo da se loš san kod muškaraca manifestuje kroz negativne interakcije s partnerkom sledećeg dana, dok je kod žena, situacija obrnuta - u zavisnosti od toga kakvu komunikaciju s partnerom imaju tokom dana, takav će im biti san te noći - objasnila je klinička psihološkinja i naučnica Vendi Troksel koja je rukovodila istraživanjem.

Drugim rečima - ženama bračne svađe mogu da donesu besane noći, dok kod muškaraca besane noći vode do bračnih svađa.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ove interakcije stvaraju začaran krug koji pojačava loš san i ostavlja negativne posledice na vezu.

Još jedna činjenica koja ide u prilog razdvajanju ljubavnih postelja, prema rečima Trokselove, jeste i to što ćete na taj način imati bolji seksualni život.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Iako na prvi pogled možda nema smisla, osoba s kojom ste stalno u krevetu postaje "sastavni deo repertoara", odnosno vi se potpuno naviknete na nju da spontanost i strast počinju polako da nestaju.

(Telegraf.rs / Klix)

Video: Počela izgradnja kompleksa "Green line" na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tetejac

    19. septembar 2015 | 10:40

    Tacno,ja i komsika spavamo u odvojenim krevetima

  • plavi safir

    19. septembar 2015 | 10:29

    O tome sam citala vec davno, i o jednom paru koji je to praktikovao. Medjutim, kad sam to rekla u mom okruzenju, citaj familija, prijatelji,dobila negativne reakcije. Tipp,ono kao ko ne spava u istom krevetu ima bracne probleme i nije vise zajedno. Ja to ne vidim tako i takodje smatram da to moze da bude dobro pogotovu ako ljudi lose spavaju. To ne znaci da seksualni zivot mora da trpi. Njega ako ima, ima ga, ne bitno kako spavamo.

  • tus

    19. septembar 2015 | 13:12

    Ja to radim vec vise od 10 godina i super mi je sve i bracni zivot i sex zato mislim da bi to trebalo da rade svi nirmalno k ima mogucnosti za to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA