Ako budete jeli ovu hranu bićete spremni za seks u svakom trenutku

Ovo je spisak namirnica koje koristite svakodnevno, a koje povećavaju seksualnu želju. Ako budete jeli ovu hranu uvek ćete biti spremni za seks

  • 5

Stručnjaci tvrde da afrodizijaci mogu da deluju na dva načina. Ima onih koji stvaraju seksualnu želju tako da deluju na um, a ima i onih koji stvaraju želju tako što šalju impulse u pojedine delove tela.

Na primer, mnogi povećavaju protok krvi u polne organe i na taj način mogu da simuliraju seksualni nagon i pozitivno deluju na povećanu želju za seksom kod oba pola.

Priroda se pobrinula i za dobrobit našeg seksualnog života, samo treba znati za kojom hranom posegnuti.

Arginin

Arginin je aminokiselina prisutna u mesu, orasima, jajima, kokosovom mleku i siru. Možemo ga pronaći i u obliku dodataka ishrani. Deluje tako da stvara azot-monoksid u telu što povećava dotok krvi u genitalije. Arginin, u kombinaciji sa drugim dodacima, povećava seksualnu želju kod muškaraca, a još više kod žena.

Foto-ilustracija: Foter Foto-ilustracija: Foter

Anis

Stari Grci i Rimljani verovali su da mogu da povećaju želju za seksom žvakanjem semenki anisa. Anis se koristio i kao zamena za estrogen koji povećava proizvodnju mleka, podstiče menstruaciju, olakšava porođaj, smanjuje simptome klimakterijuma, a isto tako poboljšava libido.

Banane

Banane su bogate kalijumom i vitaminima B grupe za koje se kaže da su potrebne za proizvodnju polnih hormona.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Čokolada

Čokoladu oduvek povezujemo uz ljubav i romantiku. Pričalo se kako je astečki vladar Montezuma pio 50 pehara čokolade svaki dan da bi poboljšao svoje seksualne sposobnosti. Ona sadrži stimulans feniletilamin i teobromin koji deluju na neurotransmitere u mozgu te na prirodan način povećavaju osećaj prijatnosti i uzbuđenja. Već sam osećaj sreće dovodi i do jače seksualne želje.

Čili paprike

Telesna reakcija uzimanja čilija jeste znojenje, povećan broj otkucaja srca i cirkulacija, slično onima tokom seksa, pa se čili pokazao idealnim stimulansom koji dodatno povećava seksualni nagon i uzbuđenje.

Foto: Profimedia/imageBROKER Foto: Profimedia/imageBROKER

Smokve

Smokve su još jedan plod koji potvrđuje afrodizijačka svojstva na osnovu svog izgleda. Smatra se da smokva zato nalikuje ženskim polnim organima.

Đumbir

Koren đumbira smatra se afrodizijakom već vekovima zbog mirisa i stimulirajućeg delovanja na krvotok i cirkulaciju.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/happykanppy Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/happykanppy

Med

U drevnoj Persiji parovi su nakon venčanja na medenom mesecu pili med za uspešan brak. Med je bogat B vitaminima (potrebnim za proizvodnju testosterona) i mineralima, kao što je bor (pomaže u metabolizmu i iskorišćavanju estrogena). Neke studije pokazale su da med može i povećati nivo testosterona u krvi.

Papaja

Papaja (poput anisa) ima sastojke koji deluju kao ženski hormon estrogen. Pokazalo se kako povećava libido kod žena.

Foto-ilustracija: Foter Foto-ilustracija: Foter

Badem

Badem je bio simbol plodnosti i afrodizijak kroz različite epohe, a neki smatraju da samo miris badema može podstaći seksualnu želju kod žena. Tako badem, osim hrane u obliku orašastih plodova ili marcipana, jako dobro utiče na seksualnu želju i u obliku ulja za mazanje ili kupki za kupanje.

Od sada, Telegraf možete pratiti i na Vajberu!

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KG

    22. avgust 2015 | 13:41

    Med i cimet zakon.

  • Banderaš

    23. avgust 2015 | 10:22

    1/2kg pečenja od rebara+ 1/2kg pečenja od plecke(po mogucstvu leve),+ 2 rakije dunjevače+4 piva (Jelen)0,5dc+mladi crni luk+2 baklave i zenska vas nece zaboraviti dok je ziva.

  • Zika

    23. avgust 2015 | 02:23

    Kako se kombinuje med i cimet?koliko cimeta u teglici meda?da li treba da odstoji neko vreme itd?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA