ŽENSKA POSLA: Da bi stale u venčanicu, hrane se na slamčicu

 
  • 0

Kako bi izgledale savršeno na fotografijama sa sopstvenog venčanja, mnoge buduće američke mlade spremne su da podnesu nepojmljive žrtve

Njujorčanka Dženifer Derek želela je da najvažnijeg dana u svom životu ka oltaru ponosno korača u venčanici svoje bake iz 1938. godine. Međutim, pošto se u poslednje vreme mnogo ugojila, a istovremeno svesna činjenice da su žene u prošlosti po svojoj građi bile znatno sitnije, ona se odlučila da preduzme drastične mere.

Zato se ona mesec dana pred venčanje izgladnjivala, a svoj organizam je održavala injekcijama B vitamina i jednom nedeljno posećivala kliniku na kojoj se podvrgavala mnogobrojnim tretmanima za mršavljenje i zatezanje tela. Uspelo joj je da sa 72 kilograma spadne na idealnih 56.

Dženiferina sugrađanka Džesika Šnajder, pre nego što je uopšte krenula u kupovinu savršene venčanice, osam dana je u sebe unosila svega 800 kalorija i to hrane koja je do njenog želuca stizala uz pomoć cevčice! Naravno, ovo je sve rađeno pod lekarskim nadzorom, a Džesiki nije predstavljalo nikakav problem da sprovodi planove za sopstveno venčanje šetajući gradom sa slamčicom koja joj viri iz nosa.

Da ovakva dva ekstremna slučaja uopšte nisu retkost pokazuju rezultati istraživanja prema kojima čak 70 odsto dama pokušava da do izgovaranja sudbonosnog da smrša minimum 10 kilograma. Zato se na zapadu razvila čitava industrija specijalnih kura, tretmana i brzinskih dijeta za buduće neveste.

U ponudi su šok dijete bazirane samo na sokovima od voća i povrća ili javorovog sirupa, koje se najčešće kombinuju sa intenzivnim i iscrpljujućim fizičkim treninzima. Iako nijedna od ovih žena ne želi da bude zapamćena kao debeljuca u venčanici, mnogima od njih dešava se da im organizam u potpunosti kolabira, dehidriraju, otkažu im bubrezi, koža im požuti, dobiju podočnjake, pa čak i da tokom same ceremonije padnu u nesvest.

No, one ne odustaju, samo zarad nekog samo njima jasnog ideala lepote koji će biti vidljiv na jednog dana požutelim fotografijama, i spremne su da ga dostignu makar i po cenu sopstvenog zdravlja.

(Telegraf.rs)


Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA