Seks vam je bolan? Evo šta može da bude razlog!

 
  • 5

Nekim ženama se dešava da, umesto da uživanju u vođenju ljubavi, seks uopšte nije prijatna aktivnost, jer osećaju neprijatan bol. Ovo su najčešći uzroci ovog problema

Seks bi trebalo da predstavlja nešto čemu bi trebalo da se raduju i muškarci i žene. Međutim, ako se javi bol, onda ništa od uživanja u ovoj aktivnosti.

PROŠAO SAM KROZ PAKAO: Ispovest Srbina kome je prestao da se diže!

Saznajte koji su to najčešći uzroci bolnog polnog odnosa, pa ako je neophodno zakažite konsultaciju sa svojim ginekologom.

Nedostatak uzbuđenja

Ako žena nije raspoložena za seks, vagina je stegnuta i suva, što nisu najbolji uslovi za partnerov penis i penetraciju. Najvažnija stvar koju tada možete da uradite, što ponekad može biti i najteže, jeste da se opustite. I lubrikant može odlično da posluži kao pomoć.

Ponekad ovaj problem nije samo psihičke prirode. Neki lekovi, kao što su antidepresivi, mogu značajno da smanje libido.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Porođaj

Bol se najčešće javlja nakon rođenja prvog ili drugog deteta, nezavisno od toga da li je žena rodila prirodnim putem ili carskim rezom. Ona može imati i osećaj da joj je vagina “rastegnuta”, zbog čega se ne oseća seksi i poželjnom, a smatra i da neće uživati u seksu kao pre porođaja.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Vaginizam

Vaginizam je seksualna disfunkcija o kojoj se retko govori. Reč je o neprijatnom osećaju stezanja vagine prilikom bilo kakve penetracije. Vaginalni mišići su stegnuti što penetraciju čini teškom, bolnom, au težim slučajevima čak i nemogućom.

Foto-ilustracija: Foter/robertvitulano Foto-ilustracija: Foter/robertvitulano

Vaginalne infekcije

Neke vaginalne infekcije kao što su hlamidija i herpes mogu da izazovu bolan polni odnos. Ako prilikom seksa osetite bol, a inače vam se to nije dešavalo, vreme je da posetite svog doktora. Nakon dijagnoze ginekolog će odrediti terapiju.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    6. maj 2015 | 15:44

    Nisu dobri tekstovi gde se sex posle porodjaja predstavlja kao neki bum....pogotovu moze zapalsiti devojke koje planiraju trudnocu i trudnice koje su prvi put u drugom stanju....mnoge su tu stvari pisane napamet i bez osnova,kao neka prespostavka....ja sam posle prvog porodjaja pocela mnogo vise da osecam i uzivam u sexy,a orgazmi su bili cesci...sve je postalo bolje....Vagina je misic i on ne moze biti,,unisten,,prirodnim porodjajem...sta bi onda bilo sa zenama koje su rodile 3-4-5 dece....priroda je to,a iz neznanja ljudi lupetaju gluposti....samo bez brige,polako i sve bude bolje nego pre.....Pozdrav...

  • Ivana

    8. maj 2015 | 22:57

    Mandrli@xaxaxaxaxa, ne postoji zenski orgazam???? Ok, ako ti tako kazes.....verovatno sa tobom ne postoji... .potrudi se da budes bolji u sexy, pa ćeš videti da zene mogu da dožive orgazam. ...:-)))

  • SFRJ U SRCU,drug Ljubo.

    6. maj 2015 | 22:55

    Mene bole ledja poslije trecega puta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA