Devojka koja ima dve vagine

Zbog toga što ima anomaliju koja pogađa jednu u milion žena na svetu, Amerikanka Hejzel Džouns je tokom puberteta trpela dvostruko jače bolove nego njene vršnjakinje, ni ne znajući da je medicinski fenomen

  • 2

Dvadesetsetmogodišnja Hejzel Džouns imala je potpuno normalno detinjstvo i sve do svoje osamnaeste godine nije imala predstavu da  s njom nešto nije u redu. Onda je njen ginekolog uspostavio zapanjujuću dijagnozu: Hejzel je rođena s dve vagine!

U pitanju je izuzetno retka anomalija latinskog naziva uterus didelphys, koja podrazumeva da u svojoj karlici osoba takođe ima dve razdvojene materice i dva grlića .

Uprkos činjenici da je dvaput trpela bol tokom gubljenja  nevinosti, ova devojka tvrdi da  ne oseća nikakvu neprijatnost zbog svog stanja. Prvi put Džonsova se obratila lekaru tek kada je njen dugogodišnji dečko prokomentarisao da mu ona  tamo dole deluje drugačije od ostalih žena.

- U periodu adolescencije  bila sam ubeđena da su jaki bolovi koje sam osećala posledica nekakve hronične infekcije. Sećam se da sam jednom prilikom pitala drugaricu u koju rupu ona stavlja tampon, ona me nije razumela i pomislila je da pokušavam da ga stavim u guzu. Kada su mi saopštili da imam dve vagine, odmah sam odlučila da te vesti podelim sa svima. Nije u pitanju nešto zbog čega bih trebalo da se stidim i da krijem od ostatka sveta. Zapravo, smatram da je to sjajno! Posebno što dobro dođe kao tema za razgovor kada atmosfera na nekoj žurci počne da jenjava. Ukoliko neka žena želi da vidi kako to izgleda, rado ću joj pokazati. Uopšte se ne stidim što sam takva kakva sam – vesela je po pitanju svojih vagina Hejzel.

Ginekolozi su joj objasnili da ukoliko ikad bude sumnjala na infekciju ili tumor genitalnih organa, ona će sve testove raditi duplo. Pošto su njene materice mnogo manje od normalnih, moraće da preleži čitavu trudnoću, a velika verovatnoća je da će morati da se porodi carskim rezom.

- Nikada nisam ušla u vezu a da svom partneru nisam rekla istinu da sam pomalo drugačija od ostalih devojaka. Nijedan od njih nije loše reagovao. Moj seksualni život je sjajan. Većina muškaraca za ceo život dobije samo jednu vaginu, a moj će imati dve – našalila se Džounsova.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ginekolog

    19. oktobar 2012 | 07:17

    Pa valjda zena ima dve materice, a ne dve vagine.... Ajd kad se dogovorite i dobro utvrdite gradivo pisite o ovome opet kao o. Novom slucaju!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA