Pet razloga zašto bi smesta trebalo da se zaljubite

 
  • 0

Proleće je stiglo, trava se zeleni, pčele oprašuju procvetalo voće, ptičice cvrkuću dok svijaju svoja gnezda... Ne mislite li da je i za vas, koji ste još uvek sami i usamljeni, došlo vreme da srce zadrhti i da se javi onaj osećaj leptirića u stomaku? Nemate čega da se plašite, samo napred!

Osećaj je neverovatan

Nenadano zatreskavanje u mozgu izaziva lučenje dopamina, hemikalije zaslužne za ono ludačko osećanje sreće, optimizma, ustreptalosti i radosti. Ljubav nas ispunjava energijom, tera nas da isprobavamo nove stvari, jedemo drugačiju hranu i inspiriše na sve one male stvari koje nas čine vedrim i veselim.

Od zaljubljenosti se mršavi

Kada smo zaljubljeni, našim telom neprekidno kola neurotransmiter norepinefrin, koji zauzvrat izaziva lučenje adrenalina i potiskuje osećaj gladi. Pored toga, sveže zaljubljeni žele da izgledaju najbolje što mogu, pa će se s lakoćom naterati na redovne fizičke aktivnosti samo da bi osvojili željenu osobu. Uostalom, nema boljeg načina da sagorite kalorije od seksa sa voljenim bićem.

Ljubav nas čini pametnijim

Iako se na prvi pogled čini da smo rasejaniji i čak pomalo budalasti, istina je da nikada nismo pametniji nego kad volimo! Istraživači su otkrili da se zaljubljivanjem podiže nivo hormona zaslužnih za poboljšanje pamćenja i podstiče se razvoj novih moždanih ćelija.

Romantična osećanja podmlađuju

Hormon sreće, oksitocin, podstiče lučenje hemikalija koji pokreću obnovu svih ćelija u organizmu. Lica zaljubljenih izgledaju rumeno, sveže, a telo zategnutije. Pa ko bi poželeo više?

Ljubav pobeđuje smrt

Ljudi koji su u vezi imaju za više od dve trećine više šansi da prežive srčani i moždani udar od onih koji su sami. To je zato što zaljubljenost predstavlja ogroman motiv zbog kojeg se savladavaju i najteže bolesti.

(Telegraf.rs)

 

Video: Sin glumačke legende najavio snimanje: Uskoro film o Bati Živojinoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA