Ove stvari o spermi sigurno niste znali!

 
  • 0

O najpoznatijem muškom proizvodu, spermi, kruže razne priče - da može da dobije ukus ananasa; da blagotvorno utiče na zdravlje ako se konzumira - saznajte šta je od toga istina

Koliko ima istine u uobičajenim verovanjima o spermi, a šta su samo urbane legende? Saznajte zanimljive činjenice o semenoj tečnosti koje niste znali.

Kaloričnost

Sperma ne sadrži belančevine niti šećere, koji deluju kao energetski izvori. Dakle, ne postoji nikakav "zdravstveni razlog" ili slična prednost zašto bi ona trebalo da se konzumira, osim ako vam to ne predstavlja uživanje.

Ukus

Postoje namirnice koje mogu da postignu da urin miriše drugačije, kao što su špargle. Ali, ne postoji dokaz da određena hrana može da poboljša ukus sperme i tu pre svega mislimo na ananas, za koji se čvrsto veruje da pomaže u tome.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Plodnost

Muška plodnost može biti veoma osetljiva. Zbog toga se muškarcima preporučuje da žive što je zdravije moguće i budu "čisti" od stvari, kao što su droga, alkohol i cigarete, koje smanjuju mušku plodnost.

Međutim, priče da vežbanje može da smanji plodnost i slično, su potpuno neistinite.

Količina

Količina ejakulirane tečnosti će se smanjiti kada je muškarac dehidrirao ili ako je ejakulirao u prethodnih nekoliko sati. Neki lekovi takođe smanjuju količinu ejakulata, posebno ako se radi o lekovima vezanim za prostatu i mokrenje.

Izdržljivost

Spermatozoidi nisu mnogo izdržljiva pa brzo umiru, pogotovo kada je izložena toploti, hladnoći, promenama pH vrednosti, sušenju pa i običnoj vodi, a kamoli nekim hemikalijama.


Priče o ženama koje su ostale trudne u kadi ili preko daske na šolji su upravo to - samo priče.

(Telegraf.rs /MojPortal)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA