Žena nije mogla da ima seks, a onda su joj ugradili VAGINU OD SVINJSKOG CREVA!

Jedna Čehinja, obolela od teškog oboljenja zbog kojeg joj je vagina postala toliko uska da je o vođenju ljubavi bez užasnih bolova mogla samo da mašta, sada će konačno moći ponovo da ima normalan i ispunjavajući seksualni život

  • 4

Jedna mlada žena iz Češke obolela je od težeg oblika skleroderme, sistemskog autoimunog oboljenja koje u bukvalnom prevodu znači “tvrda koža”, stanja u kojem dolazi do teških zadebljanja kako na samoj koži, tako i u unutrašnjim organima.

Nažalost, ovoj ženi bolest je napala i vaginu, koja je postala toliko uska i suva, da ona ne samo da nije mogla da ima seks, već ni da obavi normalan ginekloški pregled. Srećom, pronašla je odličan tim lekara koji je našao spas za njen problem.

- Pre dve godine, ova žena je počela da oseća neprijatnost, bol i druge probleme tokom seksa. U međuvremenu, bolest sistemske skleroze do te mere je suzila njen vaginalni otvor, da čak ni ginekolog nije mogao da je pregleda. Pokušavali su da joj pomognu razoraznim lekovima i terapijama, ali nije vredelo. Mnogo je žena koje pate od ovog problema, ali uglavnom ih je sramota da govore o tome – rekao je doktor Vladimir Kalis iz Univerzitetske bolnice u Plzenu.

LEPOTICA BEZ VAGINE: Sa 17 godina saznala sam da ne mogu da imam seks! (VIDEO)

Foto: FreeDigitalPhotos.net/photostock, dream designs Foto: FreeDigitalPhotos.net/photostock, dream designs

Njegovom timu palo je na pamet da ovoj pacijentkinji pomognu tako što će joj napraviti veštački vaginalni otvor od svinjskih creva. U pitanju je procedura koja se već godinama uspešno primenjuje kod osoba koje imaju isuviše malu bešiku, ali ovo je prvi put u istoriji medicine da je neko pokušao da ovaj metod isproba u vaginoplastici.

ŽENE: Evo zašto vam je seks ponekad bolan!

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis


Oni su ovoj ženi prvo hirurški proširili vaginalni otvor, a potom su napravili finu mrežicu od svinjskih creva kojom su prekrili komletan vaginalni zid. Operacija je trajala oko sat vremena, a pacijentkinja je nakon pet dana otpuštena kući.

- Debljina ove mrežice je oko jednog milimetra, a tokom vremena samo tkivo vagine će je apsorbovati i ona će se u potpunosti razgraditi. Pacijentkinja je sada veoma srećna, jer pregledi više nisu nimalo bolni. Što se seksualnih aktivnosti tiče, savetovali smo joj da se još neko vreme uzdržava, ali očekujemo da će za jedno dve godine ponovo moći da vodi ljubav bez ikakvih problema. Sve u svemu, ona se danas ponovo oseća ženstveno! – objašnjava doktor Kalis.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Ove žene rođene bez vagine, danas imaju fantastičan seks!

Inače, u situacijama kada je nemoguće naći adekvatnog ljudskog donora, svinjska creva se u vidu graftova i mrežica koriste u mnogim oblastima medicine, kao što su dermatologija ili kardiohirurgija, jer su ove životinje genetski najsličnije čoveku, pa je tako mogućnost odbacivanja stranog tkiva svedena na najmanju moguću meru.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA