STARA ŠKOLA: Čari zabavljanja iz vremena naših baka i deka (GIF)

 
  • 5

Dosta vam je ljubavi koje počinju slanjem zahteva za prijateljstvo? Podsetimo se kako je to izgledalo nekada

Stvari su se, kada je zabavljanje u pitanju, znatno promenile otkad su naše bake, mame, dede i očevi bili mladi. Ma koga lažemo, stvari su se drastično promenile u poslednjih deset godina. Ali, to ne znači da se s nostalgijom ne prisećamo tih nekadašnjih dana kada su muvanja bila nekako uštogljenija, ali na pozitivan način.

Udvaranje

UDVARANJE

Nekada davno, kada je muškarac hteo romantičnu vezu s nekom damom, morao je da se potrudi oko udvaranja - da je izvodi na sastanke, da je vodi na večere, u bioskop ili u šetnju gradom. Danas je udvaranje gotovo potpuno izumrlo i neka mutirana verzija istog uglavnom se događa online. Danas frajeri i devojke jedni drugima šalju poruke, a nakon konstatacije uzajamne privlačnosti, vrlo brzo prelaze na stvar.

Stvarna komunikacija

DATE

Zamislite da ne postoji Fejsbuk, mail, Instagram, WhatsApp, pa čak ni mobilni. Kada smo mi bili mladi, mobilni su se tek pojavili i sms poruke su bile poprilično skupe. U žaru dopisivanja jedan kredit bi se bez problema spiskao u jednoj večeri, zbog čega smo i dalje često pribegavali flertovanju u četiri oka. A ono je uprkos čestim neprijatnim tišinama bilo i te kako zanimljivo. I privlačno. Ništa ne može da zameni leptiriće u stomaku dok se gledate i dok traje to iščekivanje da se nešto dogodi...

Poziv na dejt

DEJT

Iako se i danas devojka i momak nekako dogovore za izlazak, nema više onog "old school" poziva "Hoćeš da izađeš sa mnom". On je nekada imao svoju težinu, frajeri su se znojili dok ga ne izgovore, devojke su skakale od sreće kad bi ga čule. Bez ikakvih dvosmislenosti, jedno obično pitanje je značilo sve i tačno se znalo šta predstavlja. To nije bio poziv na usputno druženje - to je bio jasan znak da se nekome sviđate i da taj neko više od ičega želi da provodi vreme sa vama.

Pisma

PISMO


Ko se još seća pisama? Ne mailova, nego baš baš pisama. Nekada se na svakom koraku mogao kupiti paket pisama u kompletu s kovertama, divno dizajniranog papira, često parfimisana.

Prvo bismo pažljivo sastavljali pismo i vagali rečenice na običnom papiru istrgnutom iz sredine sveske, a zatim bismo sve pažljivo i uredno prepisali na papir. Čak i raskidi koji su se objašnjavali u pismima nisu delovali toliko bolni. Ok, bili su bolni, svaki raskid je bolan. Ali, nekako su bili obzirniji i intimniji nego sms poruke, mailovi ili poruke na "post it" papiriću.

Ples

PLES

Seća li se još uvek neko plesa? Dobrog starog plesa, uz ljubavne balade ili senzualne laganice? Danas svi živi po klubovima tverkuju i trljaju se jedni o druge i rade neznamonisamitačnokakobismotonazvali.

''Ples'' danas vam možda odmah stvori želju da odete u krevet s osobom s kojom ste, ali nema tog plesa danas koji može zameniti stiskanje uz neku laganu pesmu, dok gledate partnera i dok vam trnci od zaljubljenosti kolaju celim telom.

I naravno, suzdržavali su se od fizičkih intimnosti, osim eventualno poljubaca i kojeg dodira. Jer su se nekad takve stvari ostavljale za kasnije i nisu bile za svačije oči.

Tempo zbližavanja

MALI K

Ma kakvi poljupci i seks na prvom dejtu?! Ili drugom? Ili trećem... Nekada su se stvari razvijale sporije i sve je teklo svojim tokom. Nakon nekoliko zajedničkih izlazaka i dejtova na red je dolazilo ljubljenje. Prvi poljupci - razigrani, nespretni, stidljivi. Iskreni...

Pa bi onda opet prošlo neko vreme dok se i on i ona ne bi ohrabrili na nešto više od poljubaca i pokojeg dodira. A tek onda, ponovo nakon nekog vremena, bi na red došao i seks. A pripreme za njega su trajale i trajale, i bilo imje lepo. Lepše nego nama danas!

(Telegraf.rs)

Video: Hrvatska: Pripreme za sprečavanje poplave u naselju Aljmaš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jos uvek ZALJUBLJEN

    24. jun 2014 | 13:49

    EEEH!!...!TO SE ZVALO LJUBAV!!...!

  • Nenad33

    24. jun 2014 | 12:35

    Dobra stara vremena ,gde je bilo puno ljubavi... Za razliku od danas,nazalost!

  • R

    25. jun 2014 | 02:37

    Pa ja radim sve ovo navedeno u tekstu i cura mi je bila oduševljena time... živjela ljubav na stari način! :P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA