Naterajte svog muškarca da vas sluša!

 
  • 0

Iako muškarci i žene komuniciraju na potpuno različite načine, u vezi je dama uvek ta koja uči svog frajera da bude otvoreniji, pričljiviji i da jednostavno normalno razgovara. Ovo su smernice koje će vam u tome pomoći

Frajeri po prirodi stvari ne umeju da komuniciraju u vezama. Oni su naučeni na muška društva u kojima se priča uvek vrti oko fudbala, politike, dobrih cica i to sve na površnom nivou. Ali kada treba da se zagrebe ispod površine i da se otvori duša, nastaje problem jer nisu navikli da dele svoje emocije i osećanja sa drugima.

Mnogi frajeri se čak ni u vezama ne nauče komunikaciji, ali tu je već kriva žena, koja se nije preterano trudila da im objasni stvari kako treba. Ali za vezu je od krucijalne važnosti odlična komunikacija, pa ako želite da uživate u ljubavi koju imate, povedite računa o sledećim stvarima.

Birajte pravo vreme za razgovor

Za razliku od žena, muškarci ne mogu da rade više stvari istovremeno. Jednako tako, ne mogu ni da razmišljaju. Ako vam dođe da mu kažete sve ono što vas brine dok je on koncentrisan na nešto drugo, znajte da nećete dobiti njegovu punu pažnju. Ma koliko se vama njegova trenutna aktivnost činila glupa, morate da imate poštovanje za stvari koje on voli. Dakle, to nije vreme kada treba da razgovarate sa njim, ako zaista želite da se problem reši.

Emocije izrazite na konstruktivan način

Jesu li suze i verbalni izlivi bola česti pratioci vašeg razgovora s njim? Ako je to zaista slučaj, znajte da vam to ne pomaže, jer on neće saosećati s vama kada ste u takvom stanju. Tačnije, njega će to umoriti, jer većinu muškaraca umara žensko neprestano kukanje i negativnost. Njihov mozak funkcioniše na drugačiji način i njima je zaista teško da shvate zašto morate da plačete kad je vreme za razumno delovanje. Vreme je da promenite takav pristup.

Umesto pomalo dečijih emotivnih ispada, kontrolišite svoje emocije i ono što imate da kažete izrazite mirno i verbalno. Dakle, slobodno recite da vas određena situacija rastužuje, ali nemojte da plačete kao dete dok to govorite. Dobro je i da pokušate da predložite rešenje sporne situacije.

Izbegavajte manipulisanje

Neke žene koriste se manipulacijom kako bi od svoga muškaraca dobile ono što žele, uključujući i razgovor. Takav pristup neko vreme deluje, ali muškarci na kraju shvate šta im činite i tada se povlače. Od svih loših pristupa komunikaciji, ovaj je najdestruktivniji, jer kod muškaraca ostavlja osećaj izigranosti i iskorišćenosti. Manipulacija je kada ga, na primer, suptilno ucenjujete uskraćivanjem seksa dok ne razgovara s vama i uradi ono što želite.


Manipulisanje je loše, jer dovodi i do udaljavanja partnera i na kraju, prekida veze. Razmislite zašto se koristite manipulacijom? Je li to jedini način na koji znate da komunicirate? Ovo je problem koji je mnogo više vaš nego njegov. Vreme je da naučite pristojno da komunicirate, da pritom uvažavate i sebe i partnera.

Izbegavajte agresivne ispade

Kada razgovarate borbenim i napadačkim tonom, on oseća da ga vređate i ne poštujete. Takav način vam neće pomoći da dobijete to što želite. Tačnije, agresivnim razgovorom ugrožavate svoju vezu, jer će i on tada odgovoriti agresivno ili odbrambeno. U svakom slučaju reakcija neće biti dobra. Umesto agresije, izaberite mirniji pristup. Recite mu ono što želite, ali recite to mirno i staloženo.

(Telegraf.rs/Tportal)

Video: Koncert Radeta Šerbedžije sa orkestrom Zapadni kolodvor u mts Dvorani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA