10 svetskih ski centara u kojima sve pršti od luksuza

 
 
 ≫ 
  • 2

Sem dnevnog bruto prihoda, prilikom sastavljanja liste najlukusuznijih ski centara u svetu, uzeta je u obzir i ponuda smeštaja i dodatnih usluga

Aspen, Kolorado Foto: Pixabay.com

Na hiljade ski centara postoji širom sveta. Baaš zato i nije tako jednostavno izdvojiti neka od njih, jer je u principu ponuda svugde zadovoljavajuća. Neki ski centri ipak su se izdvojili iz mase zbog „sigurnog“ snega, neki zbog luksuza, a neki zbog brojnih dodatnih sadržaja.

Da bi uopšte mogla da bude formirana lista najlukusznijih skijališta u celom svetu, bilo je potrebno sprovesti i adekvatna istraživanja. Zaposleni u „Oxford sky company“, turističkoj agenciji koja je specijalizovana za personalizovane skijaške aranžmane uzeli su u obzir ne samo sadržaje, koje nudi konkretni ski centar, nego i bruto prihod na dnevnom nivou, kao i osnovne i dodatne sadržaje u tom ski centru.

- Skijaška sezona je skoro na pragu, tako da je bilo prilično zabavno sastaviti listu najboljih i najluksuznijih ski centara u celom svetu. Dok su neka od njih na nivou kvaliteta „odmora života“, svi želimo malo da pobegnemo od uobičajenog i sanjamo! – izjavio je osnivač kompanije Rupert Longsdon i dodao da klijenti najčešće biraju evropska skijališta, mada luksuznih ski centara ima i u drugim delovima sveta.

Čak tri francuska skijališta su se našla na ovoj listi, od kojih je čuveni Kurševel 1850 na samom vrhu i samim tim se smatra najluksuznijim ski centrom na celom svetu.

Dva švajcarska i po jedno austrijsko, italijansko, kanadsko, američko i japansko skijalište okarakterisani su takođe kao izuzetno lukuszni.

Ski centar Aspen, Kolorado foto Pixabay

Lista najluksuznijih ski centara u svetu, prema pomenutoj kompaniji izgleda ovako:

1. Kurševel 1850, Francuska

2. Val d’Isere, Francuska

3. Verbier, Švajcarska

4. Meribel, Francuska

5. Zermatt, Švajcarska

6. Lech, Austrija

7. Whistler, BC, Kanada

8. San Cassiano, Italija

9. Aspen, Kolorado, USA

10. Niseko, Japan

Video: Na jednom od najpoznatijih svetskih skijališta nijedna žičara ne radi

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мирољуб

    10. decembar 2021 | 18:15

    Bio sam u Austriji ,sto se tiče ski staza i mesta ,fenomenalno! Što se tiče noćnog života ,tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA