15 turskih jela zbog kojih vredi posetiti Istanbul: Specijaliteti od kojih ide voda na usta
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
zasto
u Istanbul,pa turci su to nama ostavili u nasledje,a mi kao mi to svojatamo kao nasa nacionalna jela
Zoki
Pre bih preporucio slicne stvari u Sarajevu gde secta hrana prilsgodima nasem ukusu. Bosanski lonac, begova corba, imam baildi, jelandi dolma, sogan dolma, cufte sa bamjom, cevapcici u somunu......i puno raznih slatkisa kao tufahije, urmasice, razne vrste baklava, ruzice, kadaif, tulumbe.....uz jos bolju kafu i hladnu vodu sa Bascarsije.
Dejan
Burek sa sirom u originalnom turskom izdanju, a u Bosni nevera.