Restoran u reci, ali bukvalno: Brčkaš noge, piješ i jedeš, dok ribe plivaju pored tebe
Turska kuhinja spada u jednu od najraznovrsnijih u celom svetu, a njeni recepti infiltrirani su u ukuse širom Evrope, Azije, Bliskog Istoka i Afrike.
Najčešće korišćeni sastojci su jagnjetina, govedina, patlidžan, orasi, beli luk i sočivo, a od začina kumin, biber, origano, paprika i peršun.
Ukusi turskih jela ne dovode se u pitanje i uglavnom se pripremaju na tradicionalne načine.
A kad se spoje tradicija, priroda i inovativnost, dobije se kulinarsko čudo i neverovatan restoran "Yuvarlak Cay Defne" koji spada u turističke atrakcije.
Smešten je u gradu Kojčegiz na reci Dalijen, koja protiče kroz ovaj gradić.
Osim u specijalitetima, gosti restorana mogu uživati u čarima kristalno čiste vode.
Udobnost posetilaca je na prvom mestu, pa u zavisnosti od senzibiliteta možete sedeti u plićem ili u dubljem delu objekta.
No, ne želimo da kvarimo magiju ovog mesta, pa vam predlažemo da pogledate video na početku teksta.
Koliko je lepo procenite sami, a u komentarima ispod nam pišite da li biste voleli da uživate u njemu.
Video: Ovde vam ne trebaju krila, poleteće od jednog pogleda: Na krovu sveta među oblacima
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zeljko ex JSO
Ne volim tursku i njihove specijalitete.
Podelite komentar