≫ 

5 najboljih plaža u Dubaiju: Sve su atraktivne, ali je jedna od njih posebno privlačna

Kupanje u Dubaiju je najbolje u periodu od od septembra do maja, a mnoge plaže su nedavno uređene i upotpunjene brojnim sadržajima

  • 0
Burdz al Arab; foto Pixabay Burdz al Arab; foto Pixabay

Plaže se u Dubaiju prostiru kilometrima. Iako se na nekima nalaze luksuzna odmarališta i poznati klubovi, i dalje postoji veliki deo zalivske obale, na kome je moguće besplatno boraviti.

U kristalno čistim vodama je najbolje uživati u periodu od septembra do maja, a mnoge plaže u Dubaiju su poslednjih godina dodatno uređene. Sada se na njima mogu naći prostori za presvlačenje, toaleti, tuševi, ležaljke i suncobrani, ali i sportski tereni, staze za trčanje i lokali u kojima se mogu kupiti razne potrepštine.

Kite plaža

Netaknuti, izuzetno čist pesak je osnovna karakteristika  ove plaže. Na njoj ima još mnogo sadržaja, popot toaleta, tuševa i kabina za presvlačenje, a dostupan je i bežični internet.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Kite Beach (@kitebeachdubai)

Petkom i subotom ovde rade i kafići, prodavnice i drugi sadržaji. Ako ste ljubitelj noćnog kupanja, ovo je pravo mesto. Jedan deo plaže Kite, na kojoj postoje i spasioci, osvetljen je reflektorima, koji se nalaze na visini od 40 metara.

Plaža Sanset

Široka, peščana javna plaža idealna je za ljubitelje surfinga - naročito za početnike u ovoj aktivnosti.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Kateryna Sakovich (@katie_miracle)

Odlično je uređena i poseduje kako kabine za presvlačenje, tako i tuševe i toalete. Dostupan je i bežični internet, a jedan deo plaže je takođe osvetljen i pogodan i za noćno kupanje.

Plaža Nikki

Za ovu plažu se kaže da je idealna za one koji žele da vide i da budu viđeni. Nalazi se na rezidencijalnom ostrvu Pearl Jumeirah i važi za jednu od mondenskih.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Nikki Beach Dubai (@nikkibeachdubai)

Na nju dolaze bogataši željni provoda u klubu na plaži i tu uživaju u ogromnom bazenu ili na udobnim ležaljkama.

La Mer plaža

Sa prodavnicama, restoranima i akva parkom, ova plaže je jedna od novijih u Dubaiju. Otvorena je 2018. godine, a posebno je atraktivna za mališane.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели MA🌎🌍🌏 (@globalmazz)

Na plaži La Mer i u njenoj blizini nalaze se mnogi kafići i restorani.

Al Mamzar park

Idealno mesto za porodice sa decom. Osim bazena i igrališta, posetiocima se nudi i mogućnost iznajmljivanja bicikala, ali i zabavu na vodi u vidu raznih aktivnosti.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели ᏇᎥᏁᏰᏋᏒᎶ (@f.winberg)

U ovom sjajno uređenom parku se nalazi i dosta travnjaka, ali i prostora za igru. Jedina mana je manjak lokala u kojima se nešto može pojesti, mada ima snek barova za "prvu pomoć" kad ogladnite.

Video: Spektakularan vatromet u Dubaiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA