Ovo su najopasnije ski-staze u Evropi: I najvećim profesionalcima se "ledi krv u venama"

 
 
 ≫ 
  • 0

Da li ste vi ljubitelji ekstremnih sportova?

Kopaonik Foto: Nikola Tomić

Skijanje nije za svakoga i dok se početnici skijaši pridržavaju saveta za početnike, postoje profesionalci koji su spremni da se isprobaju na najstrmijim stazama.

Moglo bi se reći da je skijanje jedan od najuzbudljivijih sportova jer čovek u osnovi kreće niz planinu nezamislivim brzinama, a to je i razlog zašto je tako primamljiv.

Sama koncentracija koja je potrebna za manevrisanje oko mnogih od ovih krivina i zavoja, ponekad brzinom većom od 80 kilometara na sat, je neverovatna. To je jedan od razloga zašto su skijaši tako fascinantni za gledanje.

U nastavku teksta predstavljamo vam najopasnije i najizazovnije ski-staze u Evropi.

Harakiri, Austrija

Austrija je dom neverovatnog skijanja, jednog od najboljih na svetu, a njene padine nisu šala. Od njih je Harakiri jedna od najopasnijih na svetu.

Svako ko je upoznat sa japanskim jezikom i pojmom „harakiri“ zna da se to odnosi na ritualno samoubistvo, time je i sam naziv ove staze zastrašujuć. Ova staza takođe ima nagib od 78 odsto, što znači da skijaš mora da bude u gotovo besprekornoj formi da bi se spustio bez pada.

"La Chavanette", Francuska

"La Chavanette" se često fotografiše za mnoge skijaške reklame zato što je staza toliko strma da deluje kao da  skijaši bukvalno klize niz zid prekriven snegom.

Smatra se jednom od najopasnijih ski staza na svetu, jer je veći deo, zbog svoje nadmorske visine, često pokriven snegom. Rizici povezani sa spuštanjem niz ovaj nagib gotovo su bez premca u svetu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Ben Pellet (@benpellet) дана

Saslong, Italija

Otkako je čovek prvi put vezao dve daske na noge i bacio se nizbrdo, tražio je duže, strmije i brže. Tada je neki "ludak" koji je razmišljao izvan okvira pomislio zašto ne truckavije?

Ski staza Saslong, otvorena 1970. godine, sadrži set od tri skoka. Kada se spuštate niz ovu stazu na momente imate utisak kao da letite.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Saslong Ski Resort (@saslongardena) дана

Video: Sramotno! Polugola instagramerka utrčala na ski stazu s porukom za Kobija Brajanta

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA