Kapadokija: Koliko košta zadovoljstvo da sa neba posmatrate grad šarenih balona?

 
 
 ≫ 
  • 0

Ovaj grad je jedna od najpopularnijih destinacija u Turskoj

kapadokija Pixabay.com

Kapadokija, grad u srcu Turske, je sam po sebi jedno magično mesto. Stara preko 2.500 godina i poznata kao "Zemlja svetaca" Kapadokija je sa razlogom jedna od najposećanijih destinacija u Turskoj.

Grad ugrađen u pećine datira iz VI veka pre nove ere. U Herodotovim spisama se spominje grad pod istim imenom u kome su tada živeli Persijanci.

U utrobi stena grada leži crkva po imenu Zmija. Crkve Jabuka, Kopča i Kapali su visoko u stenama. Najbolje freske čuva Skrivena crkva, koja je ime dobila zato što je bila otkrivena tek 1956. godine.

Ipak, najveća atrakcija ovog naselja nije istorija ili kutura kojom grad odiše, već nebo obojeno čitavom flotom šarenih balona. 

Zaista, pejzaž koji Kapadokija može da pruži je idealan za posmatranje iz balona, tako da je ova destinacija postala san mnogih putnika.

Koliko bi zapravo koštala ova avantura?

Vožnja u balonu sama po sebi košta između 15.000 - 30.000 dinara. Cena zavisi od toga da li želite privatan ili grupni let, kao i da li imane neke dodatne usluge tokom leta poput šampanjca ili obroka.

Mali problem predstavlja to što je Kapadokija udaljena od svih velikih turskih gradova. 

Od Ankare na oko 350 kilometara, od Antalije 570 km, a od Istanbula čak 800 km.

Upravo iz tog razoga, ako niste došli u Tursku isključivo zbog Kapadokijem, taj izlet će vas izaći mnogo više.

Na primer, organizovane dvodevne ture iz Istanbula koštaju oko 25.000 dinara. U cenu su uključene avionske karte Istanbul-Kapadokija, smeštaj, vodič, i hrana, ali ne i vožnja balonom. 

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA