Jedno od najpopularnijih letovališta na svetu otvara vrata za turiste, ali bez prevelikih očekivanja

 
 ≫ 
  • 0

Tajland se vraća na turističku mapu

Majmuni Tajland Foto: Pixabay.com

Očekivanja su da će Tajland ove godine posetiti najviše 8 miliona turista iz celog sveta, što je za čitavih 80% manje nego u toku prethodne godine, budući da pandemija korona virusa ograničava putovanja, saopštili su nedavno nadležni za turizam u toj zemlji.

Predsednik Saveta za turizam Tajland je naveo da se očekuje oporavak sektora turizma do 2021. godine, kako prenosi Skift.

U toku prethodne godine je Tajland ostvario rekord, jer je zabeleženo čak 39,8 miliona stranih turista, što je činilo oko 11% BDP-a.

Krajem juna je ukinuta zabrana međunarodnih letova, ali se to ipak odnosi samo na one putnike, koji ispunjavaju propisane uslove.

Istovremeno je Turistički savet Tajlanda pozvao zvaničnike da se obezbedi dolazak turista iz Kine, Japana i Južne Koreje, kao i sa Tajvana, potpisivanjem posebnih sporazuma.

- Samo otvaranje čini 5% ulaznih putovanja, a ostatak su turistička. U toku trećeg tromesečja, ako ne bude novih mera, biće nula – naveo je potpredsednik Turističkog saveta.

Takođe je dodao da bi se moglo očekivati da ovogodišnji prihod bude oko 51,78 milijardu dolara.

- Vlada ima želju da ojača ovu granu uz pomoć domaćeg turizma, pa čak cilja na 80 do 100 miliona putovanja – izjavio je Suparson, zvaničnik za turizam Tajlanda.

Pileće ostrvo Foto: Pixabay

Prema dostupnim podacima, u toku prošle godine je zabeleženo 166,84 domaćih putovanja.

Nešto ranije je odobrena simulacija u iznosu od 722 miliona dolara, kako bi bila pojačana domaća putovanja, a sa ciljem ublažavanja negativnih posledica trenutne situacije na turizam.

Predviđeno je, prema navodima Suparsona da polovinom jula bude uvedena i praktična podrška domaćim putovanjima.

Za sada su procene, odnosno ciljevi Turističkog saveta Tajlanda da će biti između 10 i 12 miliona dolazaka stranih turista.

Video: Dirljivi trenuci majke i sedam malih majmuna: Mama, mama, šta si to našla?!

(A.B./Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA