Zašto Vuhan nikako ne bismo smeli da pamtimo po korona virusu? Ovaj grad je mnogo više od toga

 
 ≫ 
  • 0

To ne bi bilo pravedno prema gradu koji ima da ponudi mnogo više

Vuhan Vuhan / pixabay.com

Najnaseljeniji grad na teritoriji provincije Hubei, Vuhan po broju stanovnika se nalazi na značajnom, devetom mestu u celoj zemlji.

Iako je, istorijski gledano odigrao značajnu ulogu u razvoju zemlje, budući da je bio kineska prestonica dva puta, te da u njemu funkcioniše čak preko 350 istraživačkih instituta i da je značajan univerzitetski centar, Vuhan je izbio na loš glas. Prema zvaničnim podacima, upravo odatle je potekla zaraza korona virusom, koja se u relativno kratkom roku proširila na gotovo ceo svet.

Kako biste se vi osećali kada čujete za vaš rodni grad, za koji znate koliko je značajan, da je zapravo glavni krivac za pandemiju? Loše sigurno.

Upravo tako se osećaju i mnogi stanovnici Vuhana. Ali zahvaljujući seriji Spotlight i ljudima, koji su u tom gradu rođeni, a koji su raspoloženi da svoj grad predstave u drugačijem svetlu, postoji mogućnost da se svi upoznaju sa njegovim lepotama.

Kompanija Walks je idejni tvorac vođenih online tura.

Upoznajte lepote Vuhana

Nekako je i sasvim logično što će prva tura biti vezana za priče iz najpoznatijeg grada na svetu. Sa lepotama Vuhana će sve zainteresovane upoznati Akim Zou, koja je za Skift rekla:

- Mislim da je to sjajna prilika za popularizaciju ovog grada. Vuhan nije bio poznat poput Pekinga i Šangaja, recimo. Međutim, sada je poznat, ali ne na pravi način. Želim da moj rodni grad impresionira sve nečim lepim i pozitivnim. A ovde ima dosta lepih stvari i čast će mi biti da vodim organizovani online obilazak kroz Vuhan i ispričam priče, koje se ne mogu čuti u vestima.

Vuhan Vuhan / pixabay.com

Ova pažljivo osmišljena virtuelna tura podrazumeva najpre predstavljanje osnovnih infomacija o gradu, zatim o tajnama kuhinje Vuhana. Zainteresovani će saznati i štošta o reci Jangcekjang i o njenih 164 jezera.

Univerzitet u Vuhanu je treći po važnosti u zemlji, te svakako zavređuje pažnju i predstavljanje.

A Zou će izneti i svoje viđenje celokupne situacije izazvane pandemijom korona virusa, te će govoriti i o svom iskustvu tokom i nakon ove sitaucije.

- Najveća zabluda, trenutno može biti oznaka Vuhana kao grada korona virusa. Potrudiću se da predstavimn svima lepe i zanimljive informacije, koje znam o svom rodnom gradu, ali to ipak nije dovoljno dok ga ne doživite i ne upoznate lično - rekla je Zou.

Video: Šta sve možeš u Vuhanu kad si gladan: Dajte dve žabe, kornjaču i zmiju!

(A.B./Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA