Turističke destinacije koje deluju kao pravi afrodizijak, a najpopularnije su za Dan zaljubljenih

 
 ≫ 
  • 0

Dan zaljubljenih može vam biti savršen povod da posetite neko od najlepših mesta na svetu i uživate u veličanstvenim prizorima sa voljenom osobom

Dan zaljubljenih je dan koji svako želi da provede sa voljenom osobom na najromantičniji način. I dok mnogi razmišljaju o tome na koji način da obraduju partnera, čini se da nema lepšeg poklona od zajedničkog putovanja ne neku lepu destinaciju.

Predstavljamo vam 14 najlepših mesta koja možete posetiti na Dan zaljubljenih.

Pariz, Francuska

Trijumfalna kapija, Pariz Pariz / pixabay.com

Ukoliko tražite pravo romantično putovanje, tu je Pariz, najromantičnije mesto na planeti. Lep je i kada ga istražujete sami, ali u društvu osobe koju volite biće daleko zanimljivije. Dakle, savršen je za Dan zaljubljenih. Izađite u šetnju i posetite neke od mnogih prelepih kafića u ovom gradu kako biste popili šolju kafe ili tople čokolade i pojeli kroasan. Naravno, posetite Ajfelovu kulu, građevinu čija prelepa svetla čine Pariz najromantičnijim gradom na svetu. Popnite se na vrh kule za najlepši pogled na grad i, takođe, idite do Monmartra kako biste iskusili najromantičniju šetnju Parizom.

Beč, Austrija

Beč Beč / Pixabay

Beč je grad sa velikim istorijskim i kulturnim nasleđem i sigurno ćete ga voleti. Postoji mnogo prelepih mesta koja biste mogli posetiti ovde, kao što su neverovatni zamkovi, crkve i muzeji. Najpopularniji zamkovi svakako su: Šenburn, Hofburg i Belvedere. Možete posetiti njihove sobe ili se prošetati njihovim očaravajućim vrtovima. Kada su crkve u pitanju, jedna od najlepših je, svakako, Karlova crkva.

Marakeš, Maroko

Marakeš, Maroko Marakeš / pixabay.com

Možda ne mislite o Marakešu kao o romantičnom mestu, ali je definitivno prelepo mesto za Dan zaljubljenih. Smešten u podnožju Atlaskih planina, on je veliki istorijski grad, sa posebnom atmosferom na ulicama i pričinjavaće vam pravo zadovoljstvo da ga posetite sa svojim partnerom. Dok ste u Maroku, ne možete propustiti da odete na Trg Džema el Fna, gde ćete videti dresere zmija, majstore za tetovaže rađene kanom i razne druge zanimljivosti, kao što su štandovi sa lokalnom hranom, sokovima i drugim specijalitetima. Ukoliko želite da se malo opustite, posetite vrt “Majorel”, jedno od najpopularnijih mesta u ovoj državi. To je miran vrt sa potocima i preko 300 vrsta biljaka, što ga čini savršenim mestom za beg od gradske vreve.

Santorini, Grčka

Santorini, Grcka Foto: Pixabay

Kada pričamo o romantičnim mestima, uvek zamišljamo belo selo Ija (Oia), plavo more i dve čaše šampanjca na suncu. Ovo može biti vaša idealna destinacija da proslavite Dan zaljubljenih. Možete pešačiti do Fire iz Ije, provesti sunčani dan na crnoj plaži, iznajmiti svoj privatni katamaran i boraviti u tradicionalnim kolibama u selu. Vinska tura će dati posebnu draž vašem putovanju, a ukoliko ste oboje ljubitelji istorije, ima i mnogo arheoloških nalazišta, poput Akrotirija, koje ćete želeti da posetite sa svojom srodnom dušom.

Rim, Italija

Dan zaljubljenih - Rim, Viva Travel Foto: Pixabay

Rim je glavni grad Italije i jedan od najromantičnijih gradova u ovoj zemlji, što ga čini savršenim kandidatom za posetu za Dan zaljubljenih. Ima dosta toga što ćete želeti da vidite, poput Koloseuma, Rimskog foruma i Panteona, koji je nekada bio paganski hram, a kasnije crkva. Rim ima preko 1.000 znamenitosti, pa ukoliko se upustite u šetnju ovim gradom, naići ćete na mnogo čudesnih, baroknih crkvi i zgrada, kao i na romantične kafiće i restorane u kojima možete imati romantičnu večeru.

Istanbul, Turska

mačke Istanbul foto: pixabay.com

Istanbul je grad koji povezuje istok i zapad, dva kontinenta i dve potpuno različite kulture. On je najveći grad koji leži na dva kontinenta, a ujedno i jedan od najlepših. Samo neke od mnogih lokacija koje možete posetiti su: Aja Sofija, nekada grčka pravoslavna crkva, kasnije osmanska džamija, a danas muzej; Topkapi palata u kojoj su živeli sultani, a danas je, takođe, muzej; kao i Plava džamija. Postoji nekoliko mesta na kojima možete romantično prošetati, a jedno od tih mesta je definitivno Bosforski zaliv, koji povezuje Evropu i Aziju.

Bali, Indonezija

bali Bali / pixabay.com

Jedna od najromantičnijih destinacija na svetu svakako je Bali. On će vas očarati svojim noćnim životom i plažama koje će vas hipnotisati lepotom. Ovo mesto u Indoneziji ima sve što vam je potrebno, bilo da želite da uživate u avanturističkim sportovima ili da provodite vreme u luksuznom smeštaju. Zahvaljujući prijatnoj klimi tokom cele godine, Bali možete posetiti kad god želite, ali naravno, Dan zaljubljenih je dovoljan izgovor za to putovanje.

Maldivi

Maldivi Maldivi / Pixabay.com

Maldivi su ubedljivo najlepša ostrva na svetu. Plaže, lagune, koralni grebeni i luke čine život na Maldivima zaista predivnim. Uz to, Maldivi su najidealnije mesto na svetu za ronjenje. Svakako, tirkizno plava voda i vile iznad vode čine ovo mesto pravim magnetom za parove na medenom mesecu. Maldivi su idealno mesto za parove koje privlači luksuz, sportovi na vodi i provođenje dosta vremena na plaži.

Fidži

Fidži Foto: Wikipedia/JaredWiltshire

Fidži predstavlja idealnu, egzotičnu destinaciju za sve ljubavne parove. Ovo je jedan od najlepših arhipelaga u južnom delu Tihog okeana. Ne možete pogrešiti pored 333 ostrva u ovom arhipelagu jer su sva prelepa i puna plaža oivičenih palmama, imaju 200 zaštićenih morskih parkova, klisure, šume manga, vodopade i prirodne bazene. Osim neverovatnih plaža koje možete posetiti na Fidžiju, tu ima i dosta zanimljivih stvari koje možete raditi. Možete roniti pored veličanstvenih koralnih grebena ili ih malo bliže istraživati, plivati u blizini morskih kornjača ili, ako ste malo hrabriji, u blizini morskih pasa. Ukoliko želite potpuno iskustvo posete Fidžiju, prošetajte se njegovim džunglama i istražite divljinu u kojoj se nalazite.

Briž, Belgija

Briž, Belgija Briž, Belgija / pixabay.com

Briž je mali grad u Belgiji koji izgleda kao pravi gradić iz bajke. Toliko je veličanstven da će vam oduzeti dah sa svojom srednjovekovnom arhitekturom, malim kućama, kanalima, prelepim mestima i kapelama. Dakle, ovo je zaista bajkovito i romantično mesto. Zavolećete njegovu gracioznu i slikovitu arhitekturu i njegove kanale sasvim sigurno. Posetite i njegov zvonik iz 13. veka do koga morate preći 336 stepenika. Ipak, pogled koji će vam se pružiti sa njega, vredan je svakog napora. Prosto je nemoguće da ne mislite na romantiku kada jednom stanete na ulice ovog grada. Posetite Briž i uverite se.

(B.K.)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA