Predivna priroda, ukusna hrana, otvoreni bazeni: Na leto će uživanje na Rudniku biti kompletno

 
 
 ≫ 
  • 1

Opština Gornji Milanovac ravnomerno razvija sva područja na koja je stavljen akcenat kada je turistička ponuda u pitanju, a to su Rudnik, Takovo i Pranjani

Rudnik Planina Foto: Rina

Srpska Toskana, kako se rudnički kraj često naziva, biće uskoro bogatija za još atrakcija. Treća faza izgradnje Vizitorskog centra na Rudniku i druga faza na izgradnji otvorenih bazena je u toku. Cilj je da se privuče još veći broj ljubitelja prirode i turista, koji žele da bolje upoznaju ovu planinsku lepoticu.

Tokom prve faze izgradnje otvorenih bazena porušeni su postojeći, urađena je horizontalna i vertikalna hidroizolacija, te prva faza instalacija. Završen je trotoar i rampa, a tokom druge faze sledi postavljanje unutrašnje i spoljašnje stolarija, sanitarnih elemenata i radovi na elektro mreži, kao i malterisanje. Za obe faze, lokalna samouprava opredelila je 53.978.059 dinara.

- Druga faza radova je u toku, s tim što imamo minimalna kašnjenja u uređenju objekata, prevashodno namenjenih za funkcionisanje bazena i objekta koji će služiti za kafić-restoran – izjavio je za RINU predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević i dodao da je zakazan sastanak sa izvođačem, kako bi bila ubrzana dinamika radova.

Planina Rudnik Foto: RINA

- Raspisali smo nabavku za treću fazu i cilj nam je da se ceo projekat završi i bude u upotrebi za letnju sezonu koja je pred nama.

Ipak, kako je naveo Kovačević, u Gornjem Milanovcu tokom leta neće biti moguće korišćenje otvorenih bazena, zbog radova na izgradnji zatvorenog i uređenja celokupnog prostora. Ali zato postoje očekivanja da će „uz dobru koordinaciju i dobrog izvođača, koga će izabrati za treću fazu, moći da letnju sezonu dočekaju na Rudniku sa spremnim otvorenim bazenima“.

Četiri je faze predviđeno za izgradnju Vizitorskog centra na Rudniku. U toku je treća i radovi teku po planu.

- Cilj je da se stvori skladna celina sa otvorenim bazenima. Turistički potencijal Rudnika na ovaj način ćemo značajno poboljšati, jer ćemo imati multifunkcionalni objekat, kako za prodaju suvenira domaćih proizvoda, tako i za smeštaj gostiju – objasnio je predsednik opštine Gornji Milanovac i dodao da se izgradnja bazena finansira u potpunosti iz budžeta lokalne samouprave, dok u finansiranju izgradnje Vizitorskog centra učestvuje i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je do sada u tu svrhu opredelilo nešto više od 26 miliona dinara.

Planina rudnika vizitorski centar krov Šumadije Foto: RINA

- Opština Gornji Milanovac ravnomerno razvija sva područja na koja je stavljen akcenat kada je turistička ponuda u pitanju. A to su Rudnik, Takovo i Pranjani – zaključio je Dejan Kovačević.

Video: Živelo se bogato, trgovalo se luksuznom robom: Rudnik je u srednjem veku bio centar Srbije

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    9. mart 2022 | 20:39

    Divno bi bilo da do leta proradi bazen na Rudniku, Lokacija za bazen je odlična, nadamo se da će lokalna samouprava podržati i inicijativu građana za popravak seoskog lokalnog puta U Zagrađu, pravac od Ibarske ka selu Cerova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA