Sve više država i avio-kompanija odlučuje da otkaže letove za Ukrajinu

 
 ≫ 
  • 0

Svi letovi sa aerodroma Rostov su otkazani, a avio-kompanije jedna za drugom saopštavaju da privremeno obustavljaju letove ka Ukrajini

Video: Aerodrom u Rostovu stopirao letove zbog stanja u Donbasu: Prazni terminali izgledaju sablasno

Zbog proglašenja ratnog stanja u Ukrajini, sve više avio-kompanija otkazuje letove za ovu zemlju.

Svi letovi sa aerodroma Rostov su otkazani. Putnici na aerodromu u Sočiju čiji su letovi otkazani, prevoze se do hotela.

- Švajcarska avio-kompanija "Swiss" koja je ranije obustavila letove za Kijev i iz Kijeva produžava rok za otkazivanje letova do 26. marta zbog situacije u Ukrajini - rekla je za RIA Novosti Sonja Ptasek, predstavnik pres službe avio-kompanije.

Avio-kompanija Wizz Air saopštila je da privremeno obustavlja sve letove u toj zemlji.

"Putnici sa rezervisanim letovima ka ili iz Ukrajine mogu dobiti više informacija na sajtu wizzair.com ili pozivom korisničkom centru avio-kompanije na broj 00380 893 202 532. Bezbednost i sigurnost naših putnika i posade ostaju naš glavni prioritet i nadamo se da će se u Ukrajini uskoro uspostaviti normalno stanje", navode u Wizz Airu.

“U ovom trenutku, prema aerodromu u Sočiju, 28 od 76 letova je otkazano na inicijativu avio-kompanija. To su letovi za Krasnodar, Rostov i Moskvu. Autobusi prevoze putnike koji su stigli na aerodrom do hotela”, napisao je gradonačelnik na Telegramu.

Više od 200 letova je odloženo ili otkazano jutros na tri moskovska aerodroma - Vnukovo, Domodedovo i Šeremetjevo, pokazuju podaci Iandek.Schedule.

“Turkiš erlajns” otkazao je za danas i sutra sve letove za Ukrajinu zbog zatvaranja ukrajinskog vazdušnog prostora, saopšteno je iz ove avio-kompanije, piše Rojters.

Izvršni direktor “Turkiš erlajnsa” Bilal Eksi objavio je ovu informaciju na Twitteru.

Francuska avio-kompanija Air France otkazala je pre 48 sati letove za Ukrajinu i iz Ukrajine, zbog bezbednosnog rizika, kao “meru predostrožnosti”.

“Er Frans kontinuirano prati razvoj geopolitičke situacije na servisiranim teritorijama kako bi osigurao najviši nivo bezbednosti letova. Letovi AF1752 i AF1753 za Kijev i iz Kijeva u utorak 22. febuara otkazani su zbog situacije u Ukrajini, iz mera predostrožnosti”, izjavio je portparol franucuske avio-kompanije.

Video: Zelenski proglasio vanredno stanje u Ukrajini: Ne paničite, jaki smo i spremni, pobedićemo svakoga

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA