Objavljena lista najbezbednijih avio-kompanija na svetu za 2022: Novi Zeland na vrhu

 
 
  • 0

Novozelandska kompanija je prva na svetu iznela zahtev da domaći putnici budu vakcinisani ili da prilože negativan test pre ukrcavanja, a protekle jeseni jedan od aviona iz svoje flote pretvorila je u punkt za vakcinisanje

Avion, avio-kompanija, Grčka, let Foto-ilustracija: Pixabay

Novozelandska avio-kompanija prestigla je australijsku „Qantas“ i proglašena najbezbednijom na svetu za 2022. godinu, prema sajtu AirlinesRatings.com, koji se bavi procenom bezbednosti avionskih kompanija.

- Kompanija „Air New Zeland“ je izuzetna avio-kompanija sa jakim fokusom na bezbednost i svoje klijente i tokom prethodnih 18 meseci, kada je kovid-19 doneo još jednu novu dimenziju izazovima sa koji sa ova industrija suočava – primetio je urednik sajta, prenosi Travelandleisure.

Navedeno je da novozelandska avio-kompanija nije gubila iz vida ni najmanji detalj, te da je vodila računa i o svojoj posadi, čiji su članovi radili pod velikim stresom.

Interesantno je da je avio-kompanija „Air New Zeland“ prva na svetu iznela zahtev da domaći putnici budu vakcinisani ili da prilože negativan test pre ukrcavanja. Čak je protekle jeseni jedan od aviona iz svoje flote pretvorila u punkt za vakcinisanje.

Počev od 1. februara, kompanija „Air New Zeland“ će zahtevati i od međunarodnih putnika da budu propisno vakcinisani.

- Obećanje kompanije „Air New Zeland“ je da će putnici biti bez brige. Da bismo to uradili, moramo dalje da napredujemo u našem bezbednosnom pristupu. Želimo da svi bezbedno putuju svakoga dana – izjavio je izvršni direktor kompanije Greg Foran, prenosi AirlineRatings.com.

Zbog incidenta na pisti aerodroma u Pertu prvo mesto najbezbednijih izgubila je australijska kompanija „Qantas“. Kako navodi pomenuti sajt, zvanični izveštaj o incidentu objavljen je krajem 2020. i prekasno da bi bio uvršten na listu najbezbednijih avio-kompanija za 2021. godinu.

Godišnja lista ovog sajta uključuje analizu 385 avio-kompanija i ispituje brojne faktore, uključujući, pored ostalog, i evidenciju o nesrećama u kojima je učestvovala flota konkretne avio-kompanije, bezbednosne protokole za kovid-19, starost flote, kao i rezutate Vladinih i industrijskih procena bezbednosti.

I dok je kompanija „Air New Zeland“ zauzela prvo mesto, ostale koje su proglašene najbezbednijima su takođe izuzetne.

Lista 20 najbezbednijih avio-kompanija u svetu, prema pomenutom sajtu izgleda ovako:

1. Air New Zealand

2. Etihad Airways

3. Qatar Airways

4. Singapore Airlines

5. TAP Air Portugal

6. SAS

7. Qantas

8. Alaska Airlines

9. EVA Air

10. Virgin Australia/Atlantic

11. Cathay Pacific Airways

12. Hawaiian Airlines

13. American Airlines

14. Lufthansa/Swiss Group

15. Finnair

16. Air France/KLM Group

17. British Airways

18. Delta Air Lines

19. United Airlines

20. Emirates

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA