Britanija ukida obavezu testiranja na korona virus pre putovanja: Ovo su uslovi

 
 ≫ 
  • 0

Biće promenjena i pravila koja se odnose na samoizolaciju

Za ljude koji putuju u Englesku biće ublažena pravila o testiranju na kovid, objavila je danas britanska vlada, piše Tanjug.

Potpuno vakcinisani putnici koji dolaze u Englesku od sutra više neće morati da rade test na kovid pre putovanja, a od nedelje, umesto da urade PCR test drugog dana od dolaska, moći će da uzmu jeftiniji brzi test lateralnog protoka, prenosi BBC.

Promeniće se i pravila vezana za samoizolaciju po dolasku.

Ovakvu odluku je potvrdio britanski premijer Boris Džonson, koja je usledila nakon apela turističkih agencija i njihovih tvrdnji da mere više nisu efikasne usled ubrzanog širenja omikron soja.

Prema sadašnjim pravilima koja su na snazi do sutra, svi potpuno vakcinisani putnici stariji od 12 godina moraju pokazati dokaz o negativnom testu lateralnog protoka ili negativan PCR test urađen dva dana pre dolaska u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Potpuno vakcinisane osobe, takođe, moraju da plate PCR test u roku od dva dana od dolaska i da se samoizoluju dok čekaju rezultat.

Ljudi koji nisu u potpunosti vakcinisani moraju da urade PCR test i drugog i osmog dana po dolasku i da se samoizoluju 10 dana.

Video: Velike gužve ispred kovid ambulanti: Redovi se protežu do ulica, čeka se i satima

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA