8 najboljih i najjeftinijih evropskih skijališta: Fizička distanca je zagarantovana

 
 
 ≫ 
  • 0

Uživanje u skijanju ne mora uvek da bude veliki udar na džep

skijanje skijač foto: pixabay.com

Svim ljubiteljima skijanja je dobro poznato da ima nešto strašnije čak i od najokomitije litice, a to su cene skijanja u špicu sezon. Nedeljni ski-pas u većim evropskim skijalištima može da košta i oko 300 evra, a u nekima i više od toga. Ako se tome dodaju i cene smeštaja, ali i cene hrane i pića u restoranima, dovoljno je da mnogi odustanu od ideje da odu na skijanje.

Međutim, to uopšte ne mora da bude tako.

U Evropi ima i skijališta sa odličnom ponudom, navodi Lonelyplanet. Dovoljno prostrana i propisno opremljena, u kojima je moguće šestodnevni ski-pas platiti i manje od 250 evra. Preporuka je svakako pre putovanja na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije proveriti aktuelne uslove za konkretnu zemlju, zbog čestih izmena uslovljenih promenom epidemiološke situacije.

1. Borovec, Bugarska

Smešteno podno Musala, najvišeg planinskog vrha u zemlji, nalazi se ski-centar Boroves, sa oko 58 kilometara, mahom plavih i crvenih staza. Smeštaj u dvokrevetnoj sobi moguće je naći i za oko 300 evra u dvokrevetnoj sobi. Cena šestodnevnog ski-pasa u visokoj sezoni iznosi oko 150 evra.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Vogel (@vogelskicenter)

2. Vogel, Slovenija

Skromno skijalište leži ispod planine Triglav. Sadrži 22 kilometara staza, kako za početnike, odnosno plavih, tako i crvenih za iskusnije skijaše.

Smeštaj u blizini ski-centra se može naći i po ceni od 75 evra za dvokrevetnu sobu. Ski-pas za šest dana tokom visoke sezone iznosi 153 evra.

3. Sauze d’Oulx, Italija

Skijalište na granici sa Francuskom odličan je izbor za skijaše koji su ljubitelji staza srednje težine, budući da je ovde najviše crvenih staza.

Na nedeljnom nivou cena iznajmljivanja apartmana u blizini žičare iznosi manje od 600 evra, dok je cena šestodnevnog ski-pasa nešto niža od 210 evra.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Wonderful Slovakia (@wonderfulslovakia)

4. Jasna Niske Tatre, Slovačka

Najveće slovačko skijalište, osim po visokim planinskim vrhovima, poznato je i po pristupačnim cenama. Uz brze žičare, nudi i noćno skijanje i 49 kilometara duge staze. Gastronomska ponuda je ne samo obimna, nego i vrlo povoljna.

Od 100 evra pa naviše se kreću cene noćenja u izabranom smeštaju za dve osobe, a šestodnevni ski-pas košta oko 135 evra.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Esther Soria Garcia (@lasorieta)

5. Boi-Taull, Španija

Zbog odsustva gužve, ovo špansko skijalište se preporučuje najpre porodicama sa malom decom. Poznato je po nekim od najviših ski-staza u Pirinejima. Osim crvenih, u okviru 45 kilometara staza, nalaze se i crne, koje su namenjene naprednim skijašima.

Iznajmljivanje smeštaja na nedeljnom nivou kreće se od 450 evra, dok je 175 evra potrebno izdvojiti za šestodnevni ski-pas.

6. Biatka Tatrzanska, Poljska

Idealno za početnike, ovaj poljski ski-centar nudi i fascinantan pogled na Karpate. Kotelnica, Bania i Kaniovka su praktično tri skijališta koja čine ovaj centar. Idealan je za početnike u skijanju i sadrži ukupno 18 kilometara staza.

Ski-pas važi za sva tri skijališta i za šest dana iznosi nešto više od 110 evra u visokoj sezoni. Oko 40 evra iznosi najam privatne sobe. U cenu je mahom uključen i doručak, bogat ukusnim specijalitetima lokalne kuhinje.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Alexander (@hofilicious)

7. Sudelfeld-Bayrischzell, Nemačka

Skromno skijalište, sa pristupačnim cenama, tokom cele sezone nudi mogućnost skijanja, budući da je opremljeno i sistemom za veštački sneg. Sa stazama dugim 31 kilometara, odličan je izbor za iskusne skijaše, jer ih je većina crvenih.

Noćenje sa doručkom u lokalnoj zajedničkoj spavaonici iznosi tek 25 evra za noć. Na nedeljnom nivou je potrebno izdvojiti oko 550 evra za najam smeštaja u udobnom pansionu. Tokom visoke sezone šestodnevni ski-pas košta oko 220 evra.

8. Val Cenis, Francuska

Skijaške staze dužine 125 kilometara protežu se kroz pet alpskih sela koja se nalaze u sastavu ovog ski-centra. Uz plave, brojne su i crvene staze, a ima i nekoliko crnih, za najiskusnije skijaše.

Najam apartmana za četiri do šest osoba u hostelu iznosi 550 evra na nedeljnom nivou. Od 160 evra pa naviše košta šestodnevni ski-pas.

Video: Zgodne skijašice u bademantilima: Ni kafu nisu popile a već su pojurile da iskoriste sunčan dan

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA