Gastronomske avanture: Novi turistički trend u povoju biće hit sledeće godine
Jedan od najzanimljivijih trendova, za koji stručnjaci procenjuju da će preovladati tokom 2022. godine u oblasti turizma su putovanja bazirana na gastronomiji. Iako u povoju, ovaj trend ima veliki potencijal.
U proteklom periodu su silom prilika ljudi bili primorani da ostanu kod svoje kuće, zbog aktuelne pandemije. Mnogi su bili fokusirani samo na svoju zemlju, pa samim tim i na jela koja su ili pripremali kod kuće ili naručivali online. Sasvim očekivano, javila se potreba za otkrivanjem i drugačijih ukusa.
Bilo kroz eksperimentisanje u kuhinji ili gledajući videe na internetu, pa čak i upisivanjem specijalističkih kurseva, tek ljudi su sada više nego ranije počeli da traže autentična iskustva, gde god je to moguće.
Gastronomska iskustva su „in“
Mnogi hoteli širom sveta su prepoznali ovu potrebu turista i počeli da nude neverovatna iskustva, u vidu degustacija lokalnih specijaliteta uglavnom. U kombinaciji sa filozofijom putovanja uopšte, koja nije ništa drugo do otkrivanja novih mesta, kultura i gastronomije, postoje mnogi hoteli i rizorti, koji su obogatili svoju ponudu i degustacijama.
Angažovani su vrhunski kuvari za pripremu neverovatnih lokalnih specijaliteta. Negde su uključeni i besplatni časovi kuvanja i degustacije, što sve upotpunjuje putovanja, navodi Newsbeast, dok sve to istovremeno istinske gurmane i hedoniste navodi na „iskušenje“ na najprijatniji mogući način.
Od odlaska u snabdevanje svežim sastojcima, dok istražujete tradicionalnu pijacu u Bankoku i upoznajete tajne tajlandske kuhinje do uživanja u radu iskusnog kuvara, koji sve te namirnice priprema, nema boljeg načina da zadovoljite svoju želju za upoznavanjem gastronomije i isprobate brojne lokalne specijalitete.
Video: Srpski Džejmi Oliver i Nataša Aksentijević u gastro ulogama Lepi Raša i slatki greh
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.