Od 15. jula novi uslovi za one koji putuju u Sloveniju: Evo šta je potrebno da uđete u ovu zemlju

 
 
 ≫ 
  • 0

Zbog povećanog broja zaraženih korona virusom, ova bivša jugoslovenska republika odlučila je da primeni strožije mere za ulazak

Slovenija Foto: PIxabay

Zbog povećanog broja uvezenih slučajeva zaraze koronom, Slovenija je odlučila da promeni uslove za ulazak u tu zemlju, pa to više neće zavisiti od epidemiološke situacije u državi iz koje dolaze putnici, nego od njihovog kovid statusa.

Odluka kojom se ukida popis država s obzirom na njihovu epidemiološku situaciju i izjednačavaju uslovi ulaska za sve putnike stupila je na snagu u nedelju, a primenjivaće se od četvrtka 15. jula, objavila je slovenačka vlada.

- Osnovni kriterijumi za ulazak u Sloveniju su dokazi da je osoba preležala kovid -19, da je vakcinisana ili da se testirala i da je rezultat testa negativan - nevedeno je u objavi vlade, a prenose slovenački mediji.

Jedini izuzetak od tog pravila važi za strance koji u Sloveniji imaju zemlju ili nekretninu i za decu mlađu od 15 godina ako su u pratnji roditelja ili staratelja. Oni neće morati u karantin po ulasku u Sloveniju.

Ministar zdravlja Slovenije Janez Poklukar najavio je da će se vlada sa epidemiolozima sastati  ponovo u ponedjeljak zbog koordinacije i mogućeg donošenja novih mera budući da broj novozaraženih prethodnih dana raste, što se pripisuje većem broju uvezenih slučajeva.

- Pozivam sve koji dolaze iz inostranstva, a imaju znake ove bolesti da se testiraju, a one koji su s njima bili u kontaktu da ostanu kod kuće u karantinu pet dana, a onda da se testiraju - kazao je Poklukar.

Video: Kona brine dolazak turista iz ovih zemalja: Postoji neki otpor prema vakcinaciji

(Telegraf.rs)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA