Još dve evropske zemlje stavile Hrvatsku na listu rizičnih

 
 
 ≫ 
  • 6

Danska je Hrvatsku stavila na narandžastu listu

Hrvatska, Koronavirus Ove nedelje Francuska i Hrvatska dodate su na popis zemalja u koje se obeshrabruje svako putovanje koje nije nužno Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Posle Danske koja je Hrvatsku u četvrtak stavila na narandžastu listu, i Slovačka je uvrstila na crvenu listu zemalja koje su visokorizične zbog korona virusa.

Ograničenja u Slovačkoj, navodi portal Indeks, na snagu stupaju 1. septembra, a na listi se našla i Hrvatska, piše Tanjug.

Od 2. septembra, zemlje koje idu na crveni popis zbog korona virusa su Hrvatska, Francuska, Španija, Holandija, Belgija i Malta, javlja slovačka Pravda.

Slovačke vlasti ne preporučuju ni putovanja u Grčku kao visokorizičnu.

Danska je stavila Hrvatsku na narandžastu, "karantinsku" listu zemalja zbog kovida-19, objavilo je tamošnje ministarstvo spoljnih poslova, upozoravajući da se ne putuje u Hrvatsku ako nije nužno.

- Ove nedelje Francuska i Hrvatska dodate su na popis zemalja u koje se obeshrabruje svako putovanje koje nije nužno, zbog povećanog broja infekcija. Brojevi S SI-ja (Institut Statens Serum) pokazuju da je stopa infekcija za Francusku 31,3, a za Hrvatsku 32,6. Dakle, te su zemlje iznad nacionalnog kriterijuma o stopi infekcije od 30 - piše na internet stranici ministarstva.

Video: Avgust je, a za hrvatski turizam kao da je decembar, u dubokom je minusu

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    28. avgust 2020 | 10:02

    Oni se hvale po njima ispada da su najposjećenija zemlja na Mediteranu, oni su in oni su najnaj. Izd. Hm šta je ovo sad kakva je ovo konstatacija ?

  • Др

    28. avgust 2020 | 09:32

    А у Србији веће среће нема!??

  • Robert

    28. avgust 2020 | 11:34

    Pre koji dan sam se vratio iz hrvatske sa letovanja,i opšte njim nije loše prošla sezona.kukaju da bi kukali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA