Francuzi besni zbog novih pravila na plažama: Kupanje i ribolov dozvoljeni, ali ne i sunčanje

 
  • 0

Neobična pravila francuske Vlade

Francuska Jedna od prelepih plaža u Francuskoj / foto: pixabay.com

Reuters piše da stanovništvo koje živi na područjima Francuske s malim brojem zaraženih mogu provoditi vreme na plaži otkako je država počela s ublažavanjem mera.

Lokalni zvaničnici ponovo su u subotu otvorili pojedine plaže na severu Francuske i mediteranskim obalama.

Međutim, postoje nova pravila - dozvoljene su pojedinačne aktivnosti poput plivanja, ribolova, ali pod uslovom da se poštuje socijalna distanca. Takođe, nije dopušteno sunčanje i boravak na plaži satima.

- Malo sam iznerviran. Jutros sam mogao da plivam, ali poželeli smo da uživamo u moru i plaži koju nismo videli gotovo dva meseca. Sada još uvek ne možemo da se sunčamo i opustimo, mi smo polu-slobodni - kazao je jedan od posetilaca.

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner posetio je plažu Veules-Les-Roses na severnom delu Normandije kako bi proverio da li se izdate mere poštuju.

- Virus je još prisutan i moramo naučiti da živimo sa njim. Samim tim, ne može se satima biti u ribolovu, a isto tako ni sunčati na plaži. Svi smo odgovorni u borbi protiv korona virusa. Ukoliko se pravila ne budu poštovala, onda nećemo nastaviti s otvaranjem plaža - rekao je on.

Ublažavanje mera u Francuskoj počelo je 11. maja nakon što su otvorene i ostale prodavnice, fabrike i druge delatnosti.

Dok su plaže bile zatvorene za javnost, ni parkovi nisu bili dostupni posetiocima, ali trenutno su obe destinacije ponovo otvorene nakon odluke vlade.

Francuska je podeljena na zelene zone u kojima je prisutan mali broj zaraženih i crvene gde se i dalje beleži porast novozaraženih i reč je o većoj regiji Pariza u kojoj i dalje postoje određena ograničenja.

Do sada je u Francuskoj potvrđeno 141.919 zaraženih korona virusom, a preminulo je 27.529 osoba, prenosi "Klix".

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA