Ova država planira da otvori vrata za turiste, ali samo za one "dubokog džepa"

 
  • 0

Tajland želi da privuče bogate turiste

Tajland Foto: Shutterstock

Tajland ublažava mere koje su uvedene radi sprečavanja širenja krona virusa, a plan je da uskoro otvori svoja vrata za turiste - ali samo za one koji imaju "duboki džep".

Prema odluci vlade, već od 3. maja na Tajalndu će se ponovo otvoriti restorani, kafići i prodavnice. Tokom naredne dve nedelje će se pomno pratiti stanje zaraženih, kao i broj novoobolelih, kako bi se videlo da li se stopa infekcije povećava.

Na Tajlandu je do 30. maja uvedena zabranu međunarodnih letova, tako da turistički sektor u zemlji razmatra kako da ponovo otvori turističku sezonu.

Prioritet mogu imati koji mogu da priušte duže i luksuznije putovanje u zemlji.

Iz ministarstva turizma poručuju da žele da privuku "specifičnu grupu putnika koja će želeti da poseti određene destinacije na Tajlandu". Prepostavlja se da je reč o ostrvima Ko Smaui i Koh Phangan.

puket, tajland Foto: Pixabay.com

Turistička uprava Tajlanda je saopštila da ove godine žele da imaju kvalitetne turiste, one koji će se zadržavati duže i odsedati u hotelima sa četiri ili pet zvezdica.

- Tajlandski turizam želi da svoj fokus preusmeri na kvalitetne turiste, a ne na kvantitet. Takođe, na ostrvima je lakše pregledati putnike, što znači da će turisti biti testirani odmah pri dolasku kako bi se sprečilo širenje virusa, u poređenju sa većim destinacijama, kao što su Bangkok i Pataja - objašnjavaju iz turističke uprave.

Šta vi mislite? Da li je ovo dobra odluka i hoće li Tajland uspeti da privuče turiste u zemlju?

(K.M./Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA