≫ 

Ovo je ubedljivo najgore sedište u avionu koje će vam let pretvoriti u agoniju

Ovo sedište može da vam upropasti let

  • 1
Sedišta u avionu Foto: Pixabay

Sedišta u avionu su mnogim putnicima najvažnija stvar prilikom leta, a neki su spremni da ulože više novca kako bi uživali u putovanju - posebno ukoliko je reč o dalekim destinacijama.

I dok ljudi često izbegavaju prve redove u avionu i rezervišu mesta što bliža izlazu iz aviona, putnici su istakli da postoji jedno mesto koje je zapravo najgore za putnike i može let da pretvori u pravu agoniju.

Reč je o sedištu koje se nalazi pored putničke kabine, pored koga je postavljena velika bela panel ploča koja onemogućava putniku da uživa u živopisnim prizorima tokom putovanja.

Zašto avioni imaju ova čudna sedišta?

Kako pišu turistički portali ovu vrstu sedišta nemaju svi avioni, a o samom rasporedu u kabini odlučuju isključivo avio-kompanije. Zato možete u određenim avionima uočiti sedišta bez pogleda, ali ne na svim letovima, čak i ako kompanije imaju isti tip aviona.

Često su umesto prozora postavljene bele panel ploče jer se upravo tu nalazi glavni deo aviona, tako da se ne može naknadno izmeniti ovaj prostor. Na primer, kompanija "Virdžin Australija" je objasnila na svom blogu da sedište 9A na njihovim Boing avionima je obično bez prozora jer se panel koristi za postavljanje cevi za distribuciju klima uređaja.

Nažalost, čak i ako ste platili da odaberete sedište sa prozorom, novac vam neće biti vraćen, a ovo važi za većinu avio-kompanija. Važno je napomenuti da neke kompanije obaveštavaju svoje korisnike kada rezervišu kartu da njihovo sedište zapravo nema prozor.  Tako "Rajaner" obavezno šalje poruku u kojoj upozorava kupce da neće moći da uživaju u posmatranju okoline.

Dobro je znati da sedišta 11A i 11F u avionima Rajanera nemaju prozor.

Da li ste se nekada susreli sa ovim "problemom" tokom putovanja avionom?

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komšija jova

    3. mart 2020 | 08:35

    Zs mene nije problem, obožavam sedista bez prozora. Ne želim da glwdam dole. Ne podnosim letenje, al sta ću kad moram. 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA